Het slagwerkensemble (SE) is de slagwerkgroep van Jubal.

In het SE wordt zowel gestemd (marimba, xylofoon, vibrafoon etc.) als ongestemd slagwerk (trom, drumstel, percussie etc.) gespeeld. Het doel van het SE is om samen op goed niveau muziek te maken, elkaar te inspireren en mooie concerten/concoursen neer te zetten. Dat wordt gedaan door werken te spelen die zowel de muzikanten als het publiek aanspreekt: van klassiek tot pop en van technisch uitdagend tot gewoon lekker in het gehoor liggend. 

Het ensemble is gestart in het seizoen 2021/2022.

Het SE bestaat uit zo'n 10 enthousiaste leden en staat open voor alle slagwerkers die B-niveau hebben behaald. Dat niveau kan zowel met diploma's als door voorspelen worden aangetoond. Ook muzikanten die een ander instrument op dit niveau beheersen zijn van harte welkom. De overstap naar bijvoorbeeld marimba of xylofoon blijkt, na wellicht een aantal technieklessen, goed te doen.

Het SE repeteert op maandagavond van 19.45 tot 21.45u in de benedenverdieping van het Borchuus. Het staat evenals het JSE (Jeugd Slagwerkensemble) onder de energieke leiding van Edwin Rosmulder. Edwin is tevens onze docent slagwerk.

 

Inloggen