Het jeugdslagwerkensemble wordt gedirigeerd door Edwin Rosmulder.

Edwin Rosmulder (1990) komt uit een muzikaal Didams gezin. Net als de rest van de familie speelde hij zijn eersten noten bij muziekvereniging D.E.S. in Nieuw-Dijk. Het slagwerk sprak hem hierbij het meeste aan. In eerste instantie richtte hij zich op het bespelen van de kleine trom. Op de muziekschool verdiepte hij zich vervolgens verder op het gebied van drums en melodisch slagwerk.

Tijdens zijn studie planologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen is Edwin als slagwerkdocent begonnen bij verschillende verenigingen in de regio. Dit smaakte naar meer en naast het lesgeven is hij zich gaan richten op het dirigeren van slagwerkorkesten. Inmiddels heeft hij diverse orkesten onder zijn hoede.

Omdat deze orkesten erg divers zijn is het lastig er gericht bladmuziek voor te vinden. Om die reden is Edwin begonnen met het arrangeren en componeren van bladmuziek voor slagwerkensembles. Na het afronden van zijn bachelor en master planologie is Edwin begonnen met een opleiding tot slagwerkdirigent bij de Bond van Orkestdirigenten. Deze opleiding is inmiddels afgerond.

Naast het lesgeven en dirigeren binnen verenigingen is Edwin ook actief als muziekdocent op verschillende basisscholen. Hij is hiervoor verbonden aan Het Musiater in Zevenaar waarvoor hij workshops en projecten verzorgt voor deze doelgroep. Daarnaast speelt hij drums/slagwerk bij het roaring 20’s ensemble Mrs. Rose.

Inloggen