Het C-orkest is een van de jonge harmonieorkesten van Jubal. In het C-orkest krijgen de jonge muzikanten al na een jaar les veel ervaring in het samenspelen in een orkest. Het is iets uitgebreider dan het Mini C-orkest, met een bredere bezetting en meer gevorderde stukken.

Naast het samenspelen wordt op speelse wijze aandacht besteed aan de muziektheorie. Wat nu eigenlijk "andante" of "decresendo" betekent en wanneer op die manier gespeeld moet worden wordt aan de hand van eenvoudige stukjes in de praktijk geoefend. Deze termen zijn immers voor de beginnende muzikant maar abacadabra....

Naast de beginnende leerlingen spelen bij iedere sectie ook enkele gevorderde leerlingen mee. Op deze wijze kunnen de muzikanten zich aan elkaar optrekken. Bovendien kunnen zo vragen over bijvoorbeeld welk ventiel of welke klep moet worden ingedrukt snel worden beantwoord.

Het C-orkest staat open voor iedereen die muziekles volgt en deelname is kosteloos. Het C-orkest bestaat sinds het seizoen 2003/2004.

DSC04157

Actie: 100 donateurs erbij

Jubal zoekt dit jaar 100 donateurs erbij. Doet u ook mee? Steun de winnaar van de cultuurprijs en de grootste muziekvereniging in de gemeente met de meeste jeugd. Meld u snel aan: klik hier.

 

Inloggen