We zijn trots op onze muziekopleiding. De opleidingsorkesten maken daar een belangrijk onderdeel vanuit. Hierbij een overzicht.

B-orkest

Het B-orkest is een van de leerlingenorkesten. Het is bedoeld voor de leerlingen die al wat langer les hebben gehad. Het staat onder leiding van Gerjo Seesink en het komt uit in de vierde divisie (zie Concoursen voor de resultaten).

C-orkest Na ongeveer een jaar les mogen onze leerlingen meespelen in het C-orkest. Hierin wordt tevens speels aandacht aan de muziektheorie besteed. Het staat onder leiding van Gerjo Seesink.
Mini C-orkest Al na zo'n half jaar les mogen onze leerlingen eens 'proeven' aan het spelen in een orkest. Dit gebeurt in het Mini C-orkest.
Jeugd Slagwerk Ensemble Slagwerkleerlingen komen na ongeveer een half jaar les in het Jeugd Slagwerk Ensemble. Dit is de slagwerkvariant van het mini-C, C- en B-orkest. Ze leren samen als slagwerkgroep te spelen.
Startersspektakel Startersspektakel is een eerste kennismaking met muziek bedoeld voor kinderen vanaf groep vijf. In een groep van 9-15 kinderen wordt in 16 weken een heuse theatervoorstelling in elkaar gezet. Het ideale programma om niet alleen heel snel verschillende instrumenten te leren kennen, maar ook om snel resultaat te zien.

 

Inloggen