Heb je altijd al een keer een muziekinstrument willen bespelen? Wil je meer weten over theorie achter de muziek? Nieuwsgierig naar persoonlijke verhalen van muzikanten hoe het is om bij een muziekvereniging te spelen. Dit is je kans!

IMG_2599Komend najaar (sept. 2022) gaan we aan de slag met een nieuw programma: Muziek Maak Je Zelf voor volwassenen (MMJZV). Een zeer laagdrempelig programma waarin je in korte tijd alle facetten van de (orkest)muziek leert kennen.

Het programma duurt 10 weken. Het is als volgt opgebouwd:

  • week 1 t/m 3: algemene lessen (hout, koper en slagwerk incl. algemene theorie uitleg en verhalen achter de muzikant). Je krijgt de basis van het instrument uitgelegd, krijgt informatie mee in de vorm van lesbladen en je hoort het verhaal van leden over "hun" instrument en waarom het zo mooi is om muziek te maken.
  • week 4 t/m 9: deze 6 weken staan in het teken van de combinatie van:
    • groepsles op het instrument van je keuze (klarinet, saxofoon, trompet, trombone of slagwerk); en
    • samenspel in een orkestje met de andere deelnemers aan het project.
  • week 10: een ludiek gezamenlijk optreden

Kortom, een mooi en afwisselend programma. Zo voel je je in 10 weken een echte muzikant!

IMG_9869

Het programma is bedoeld voor iedereen die nog niet eerder (blaas)muziek heeft gemaakt of voor wie die ervaring wel erg diep is weggezakt. Het gaat dus om een absoluut beginnersniveau. Plezier maken staat voorop. Samen met andere beginners ontdekken hoe leuk samen muziek maken is.

Mocht je al een ervaren muzikant zijn, maar heb je alleen even een opfrisser nodig? Dan is tijdelijk even weer muziekles nemen vermoedelijk een optie die beter bij je past. Op www.jubalvarsseveld.nl/muziekles staat alle informatie over die route.

IMG_3927 De cursus vindt wekelijks plaats op vrijdag van 18.45 uur tot 19.45 uur in het Borchuus in het centrum van Varsseveld. De eerste bijeenkomst is op 16 september 2022.

We hopen op voldoende animo, dus meld je nu alvast aan via https://www.jubalvarsseveld.nl/vereniging/muziekopleiding/mmjzv-kennismaking-met-muziek-voor-volwassenen/aanmelden.html

Neem bij vragen contact op met de leerlingencoordinator via het contactformulier

Inloggen