B-orkest

Het B-orkest is het harmonieorkest van Jubal dat bedoeld is om de beginnende muzikanten verder kennis te leren maken met het spelen in een orkest en het samenspel van de individuele leden te verbeteren.

Een ieder die zo'n anderhalf jaar les heeft wordt automatisch en gratis lid van het B-orkest. In dit orkest wordt geprobeerd leuke en bekende muziek met z'n allen in te studeren en vervolgens uit te voeren voor publiek. Aangezien enerzijds het A-orkest op vrij hoog niveau speelt terwijl anderzijds de afstand tot het C-orkest niet te groot mag worden, wordt telkens gezocht naar een goede balans tussen een uitdagend en een speelbaar stuk.

De leden van het B-orkest zijn nog meer gevarieerd dan die van het A-orkest. Dit komt omdat er zowel beginnende muzikanten meeblazen als gevorderde 'jeugdigen' die ter ondersteuning bijspringen. Aangezien bepaalde instrumenten nu eenmaal vaker gekozen worden door nieuwe leden dan andere hebben sommige secties relatief veel leden die ook lid zijn van het A-orkest. Van zogenaamd "gastblazen" is dan echter geen sprake: al deze leden spelen namelijk gewoon het hele jaar mee. 

Dirigent 014_20120502_1577593931Gerjo Seesink is ooit begonnen op de "knor"-hoorn (hoorn met ventielen die bespeeld wordt met de rechterhand) maar is later overgestapt naar zijn huidige favoriete instrument: de trombone. Aangezien hij erg fanantiek was in het bespelen van dit instrument heeft hij geprobeerd hiervan zijn beroep te maken en dit is ook gelukt. Hij heeft zowel baritone als trombone als hoofdvak gevolgd aan het conservatorium. Naast lesgeven op deze en andere koperinstrumenten is Gerjo ook als dirigent aan een enkele andere verenigingen in de regio verbonden.

Inloggen