Zonnig Jubalkamp 2011

Uncategorized

In het weekend van 7 en 8 mei 2011 ging de jeugd van Jubal alweer voor de 13e keer op kamp. Als locatie was ditmaal gekozen voor “De Baankreis” in Almen (tussen Zutphen en Lochem). Het was een zeer zonnig weekend.

Nadat iedereen een slaapplek had gevonden en zich met luchtbed of matje geinstalleerd had, was het al snel tijd voor wat spelletjes om alle namen te leren kennen. Het spel waarbij je briefjes moet trekken met een naam er op en vervolgens drie rondjes om die persoon moest rennen zorgde voor hilarische taferelen, omdat degene om wie je heen wilde rennen zelf weer om iemand anders heen probeerde te rennen…. Na al dat rennen kon er even worden uitgeblazen bij het klassieke “krantenmeppen”. Na dit spel was het tijd voor de lunch.

’s Middags werd een zeskamp georganiseerd met allerlei spelletjes in enkele teams. De zon begon al lekker te schijnen, maar gelukkig boden de spelletjes goede verkoeling. Zo moesten de teams uit een kring geblindeerde bewakers ontsnappen die waren “bewapend” met waterballonnen en moest er in een lange rij dienbladen met bekertjes water worden doorgegeven om een emmer te vullen. Niet ieder dienblad haalde de eindbestemming.

Zaterdagmiddag werd ook de “buikschuifbaan” opgebouwd: een lange baan met water en (veel) zeep, waarop zo ver mogelijk gegleden moest worden. We hebben allerlei glij- (en loop-)technieken voorbij zien komen en er zijn de nodige records verbroken die middag. De foto’s spreken hier verder wel voor zich.

Na de heerlijke macaroni met salade – met dank aan onze keukenploeg! – was er vrije tijd totdat het donker werd. In het donker herleefde de tachtigjarige oorlog weer helemaal. De Hollanders moesten voedsel door het bos zien te smokkelen zonder gepakt te worden door de Spaanse soldaten. Dat was in het donker nog niet zo makkelijk en sommige groepjes verraadden met hun zaklamp en/of hun gegil ook nog eens hun locatie aan de Spanjaarden. Gelukkig is er toch nog genoeg voedsel gesmokkeld voor de Hollanders en hebben zij geen honger hoeven lijden.

Bij het “kampvuur” (vuurkorf) kon even worden nagepraat, wat gedronken en wat gegeten (leve de barbecue!). Langzaamaan gingen steeds meer mensen slapen, maar sommigen hebben de zon (in ieder geval kunnen) zien opkomen….

Na het ontbijt op zondagochtend was het tijd voor levend Cluedo. Met behulp van aanwijzingen moest ontdekt worden waar, waarmee en door wie het slachtoffer vermoord was. Niet iedereen was even fit meer voor het denkwerk dat hierbij komt kijken, maar toch waren er maar liefst drie groepjes die ongeveer tegelijk een antwoord wilden geven. Helaas voor de andere groepjes was de eerste poging al direct helemaal goed!

Zondagmiddag stond er geen spel meer op het programma. Iedereen heeft zich goed weten te vermaken op het prachtige kampterrein. De zeepbaan was ook op zondag ontzettend populair. Zo halverwege de middag kwamen de ouders en broertjes en zusjes langs om te kijken en mee te spelen bij de verschillende spelletjes. Het kamp was daarmee afgelopen en gaandeweg ging iedereen naar huis. Na schoonmaken, opruimen en wegbrengen van alle spullen was het kamp ook voor de organisatie voorbij.

Dit is een voorlopig verslag. Heb jij ook wat leuks te melden over het kamp? Stuur het op naar de webmasters en/of de redactie van Jubal nieuws via het contactformulier en we vullen dit verslag verder aan. Ook je eigen foto’s zijn van harte welkom! Stuur deze naar webmaster@jubalvarsseveld.nl. Lukt het niet om al je foto’s te mailen? Stuur dan even een mailtje en wij helpen je wel verder.

Op de fotopagina van de website vind je meer foto’s.

Tags :

Uncategorized

Share This :