Verslag kamp 2004

Uncategorized

Alweer voor de zesde keer vertrokken we voor het kamp en voor de vijfde keer richting Lievelde. Vooraf was het een beetje afwachten wat voor een weer het zou worden, maar dat is uiteindelijk helemaal goed gekomen!!

Vertrekpunt was zoals altijd ‘de Borch’. Om 9.30 uur al en dat terwijl de leden van het A-orkest de vrijdag ervoor nog naar de bruiloft van Claudia waren geweest. Maar goed, na een controle van de aanwezigheid van iedereen en het inladen van de bagage konden we dan vertrekken: op naar Lievelde!

De rit verliep zeer soepel en we waren dan ook zeer snel in Lievelde. Snel allemaal een plekje zoeken boven. Dit ging anders dan normaal, want hier stonden opeens stapelbedden. Eventjes wennen dus.

Na de lunch was het tijd voor het eerste grote spel. Dit was tevens een kennismakingsspel. Er hingen 5 touwen en op het onderste touw hing een naambordje van iedereen. Bedoeling was dat door elkaar uit te dagen je helemaal bovenin zou komen. Er waren hiervoor zo’n 20 kleine en eenvoudige spelletjes beschikbaar. De winnaar van ieder spel ging een niveau hoger, de verliezer een niveau lager. Uiteindelijk hebben vier mensen het grote finalespel gespeeld, wat werd gewonnen door Lyan!

Hierna was er weer tijd om wat voor jezelf te doen. Hier werd ook gretig gebruik van gemaakt: voetbal, tafeltennis, volleybal, touwtjespringen, enz. enz. En dat allemaal onder een fantastisch warme zon!

’s Avonds was er een tijdje na het avondeten een dropping georganiseerd. De groepen werden achter elkaar uitgezet in het bos en moesten de weg zien terug te vinden. Ondertussen waren er enkele douaniers op de fiets bezig de groepen te vinden om hen stokjes afhandig te maken. Dat viel echter vies tegen voor de douaniers… Na een flinke wandeling was het dan tijd voor het kampvuur. Sommigen gingen na een tijdje naar bed, anderen hebben het ‘iets’ langer volgehouden buiten (zelfs toen het vuur al uit was… koud!!).

’s Morgens zijn sommige mensen altijd erg vroeg wakker, terwijl anderen er nog maar net inliggen. Iedereen zal toch aan het ontbijt moeten en dankzij Berry is iedereen gewoon uit bed geschreeuwd. Berry is hiervoor speciaal vroeg opgestaan en uit Hengelo komen rijden! Of iedereen daar blij mee was is iets anders…

Na een tijdje was het tijd voor de spellen van de groep van Rianne, Lyke, Jeroen en Daan. Vla happen, tanden poetsen waren de introductiespelletjes (zie foto’s!). Dat beloofde wat! Vervolgens gingen we met een dobbelsteen gooien: gooide je zes dan moest je cake eten. Doel was zo snel mogelijk alle cake op te krijgen. Een ander creatief spel was de telefoonboek- en sinaasappelrace: telefoonboek op je hoofd de ene kant op, sinaasappel met je hoofd over de grond de andere kant op (zie foto’s!). De wedstrijd zo veel mogelijk woorden verzinnen leverde wat woorden op die we beter niet hier kunnen herhalen….

’s Middags was het alweer tijd voor de ouders om hun kroost op te halen. Na wat genieten in de zon met wat drinken was het tijd voor een groot ja/nee spel. Door in een vak te gaan staan moest een vraag met ja of nee beantwoord worden, zodat uiteindelijk een iemand over zou blijven. De ouders vielen hierbij wel erg snel af. Als beloning voor de kinderen was er daarom toen ijs.

Tijd voor het schoonmaken voor de organisatie en het verdelen van het eten dat over is. Dit verliep vrij vlot, aangezien het gebouw bijna niet gebruikt was (leve de zon!).

Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!

{joomplucat:49 limit=4}

Tags :

Uncategorized

Share This :