Verslag concours A-orkest 2006

Uncategorized

Verslag concours A-orkest 2006

Verslag van de roadies geschreven door Berry Legters

Vrijdagavond heb ik(Berry) eerst de vrachtauto opgehaald omdat we dinsdag met de generale repetitie gekeken hadden wat er aan slagwerk mee moest, en dat paste niet achterin mijn Mazda.
Zaterdagmorgen na een onrustige nacht( beetje spanning, wat het zal worden) vroeg uit bed, eten en naar Varsseveld om Han op te halen. Daarna naar de Borch om het slagwerk e.d. in te laden en goed vast te zetten. Wat schetst mijn verbazing: onze trouwste supporter cq bekken speler Hans is al aanwezig! Na een half uur inpakken en sjorren komen de leden van de harmonie ook bij de Borch. Ze zijn toch allemaal wel een beetje gespannen is onze indruk.
De bus van Gelderesch reizen was inmiddels ook gearriveerd en de leden plus de suporters worden door de voorzitter er op gewezen dat ze in kunnen stappen. Wij als roadies wensen de leden nog veel succes en vertrekken naar Enschede. Het liep voorspoedig dankzij de tom-tom (een prima uitvinding). Onderweg hadden we nog voldoende tijd om nog een pitstop in te lassen. Terwijl we daar langs de kant van de weg stonden kwam de bus er ook langs met veel getoeter. We dachten al bijna dat hij de luchtketel wel leeg moest hebben, en zonder rem moest zitten.
Na plus minus 20 minuten arriveerden we bij de schouwburg waar het concours gehouden werd. Bij de losplaats de instrumenten weer uitgepakt en vrachtauto weg gebracht. We werden weer terug gebracht naar de schouwburg door iemand die de hele dag heen en weer pendelde met de auto (prima geregeld!).
Toen op zoek naar de kantine om een kopje koffie te drinken en te wachten op de leden van de harmonie die spoedig arriveerden. De kopjes waren toch al meer gespannen of dit kwam door de bus of toch het concoursgevoel weten we niet. Na het inspelen van de nummers moesten de sleepjongens weer aan de slag om het slagwerk op tijd in de zaal te krijgen wat ons ook deze keer weer gelukt is met hulp van de slagwerkers van Jubal. We staan er altijd van te kijken wat er mee moet voor een half uur optreden! Nadat we alles op het podium klaar hadden staan zijn we in de zaal gaan zitten in afwachting van het optreden. Het inspeelwerk klonk ons al mooi in de oren en bij de verplichte werken kwamen bij mij de koude rillingen op de rug, zo mooi gespeeld, met veel spanning, wat ook de bedoeling was bij deze nummers. Ik keek Han aan en die had er ook een goed gevoel bij en dacht al aan een eerste prijs wat later ook toegekend werd door de jury!
Nadat we onze magen goed gevuld hadden met ballen gehakt en rookworsten, heb ik de vrachtauto weer opgehaald en het slagwerk weer ingepakt en moesten we weer terug via druk Enschede, naar Winterswijk waar we de pauken en klokkenspel af moesten leveren. We moesten het in een kast opruimen wat ons niet lukte i.v.m. de tijd en de ruimte in de kast. Toen hebben we maar samen met de beheerder de instrumenten in een zaal gezet.
Van Winterswijk gingen we naar de Borch waar de Sint op dat moment ook aankwam, dus toen moesten we uitladen via de achterkant van de Borch. Dat ging niet zo gemakkelijk i.v.m. de breedte van de deur maar na veel geduw en getrek kwamen de instrumenten op de plaats.
Moe maar voldaan gingen we richting huis, om later terug te keren naar Varsseveld om een borrel te drinken en de leden plus Henk-Jan(dirigent) te feliciteren met het behaalde succes. Jubal ga zo door!!!!!!!

Tags :

Uncategorized

Share This :