Jeugdkamp 2010

Uncategorized

Jeugdkamp 2010

De jeugd van Jubal ging in het weekend van 24 en 25 april op kamp. Ditmaal werd voor het eerst de locatie "de Witte Wieven" in Lochem bezocht.

Hieronder een verslag van Ilse Krajenbrink. Elders op de website staan vele foto's van het kamp.

Inmiddels ligt er achter ons al weer een geweldig en ongelooflijk mooi weekend van het Jubalkamp op 24 en 25 april 2010. Dit maal wachtte ons de locatie de Witte Wieven in Lochem. Met een groep van 45 personen, (tweederde aan opleidende jeugd)  was het wederom met het schitterende weer een geslaagd weekend.

We hebben ons zeer vermaakt met diverse spellen dat o.a. door een gedeeltelijke nieuwe organisatie is bedacht. Op de zaterdagochtend verzamelden we rond half tien bij het Gemeentehuis te Varsseveld. Nadat we allemaal waren vertrokken en aangekomen in Lochem was er het kennismakingsspel. Dit was voor velen al bekend onder ons die vorig jaar ook mee zijn geweest.

Tussen de middag hebben we veel boterhammen kunnen eten, gesmeerd door Jolanda en Marijke. Dit weekend waren zij de keukenprinsessen, die hun kwaliteiten mbt het koken wederom tot een hoog niveau deden stijgen! Nogmaals onze complimenten daarvoor.

In de middag hebben we een mooi maar toch voor sommigen een lastig spel gedaan. Namelijk levend ganzenbord. Er was één groep die maar niet tot het eind wist te komen en vele malen opnieuw moest beginnen bij nummer 1.. (tja het is dus gebleken dat het lastig is om over nummer 22 heen te gaan!  Maar desondanks was het een zeer geslaagd spel!

Het avondeten heeft vele magen goed gevuld met macaroni en een lekkere salade erbij! ’s Avonds toen het donker was wachtte er een spannend spookverhaal over de witte wieven die aardappelen moesten smokkelen. Zo gezegd , zo gedaan. In groepjes werden we het bos in gestuurd om te zoeken naar de aardappelen en geprobeerd deze op de juiste bestemming te krijgen zonder dat de witte wieven deze weer afnamen.

Na een wat matig kampvuurtje en koude nacht voor een aantal (ivm stookverbod) was iedereen om half vier in diepe slaap verzonken. De jeugd had het bed tegen twaalven al opgezocht, maar de ouderen hadden het nog zeer gezellig bij een aantal waxinelichtjes. Ondanks een kort nachtje ging de wekker al rond acht uur. Ook ditmaal waren dat de jongste kinderen die de ouderen weer uit hun zeer gewilde nachtrust verstoorden! Het signaal was duidelijk en dus stond iedereen weer vrolijk op om om negen uur weer aan het ontbijt te verschijnen.

Nadien was het ochtendspel aangebroken. Men moest een kwartet zien te verzamelen door naar een ander vak in het bos te rennen en daar een voorwerp uit te bemachtigen en deze bij je eigen vak aan spullen toe te voegen. Maar helaas waren er natuurlijk erg slimme mensen die ervoor zorgen dat groepjes geen kwartet kregen. Iedereen deed ontzettend enthousiast mee wat voor de nodige hilariteit en frustratie zorgde.

Tussen de middag kon onze dirigent van het B-orkest, Gerjo zijn kwaliteiten laten zien dmv het bakken van wel 150 pannekoeken.
Ze smaakten allemaal, op één pannekoek na. Deze was namelijk gebakken met een groene kikker (snoepje) erin. Degene die deze op zijn bord kreeg moest de afwas doen (opdracht van Gerjo). Helaas was Lean Rougoor degene die deze pannekoek op haar bord kreeg. Ze heeft gelukkig met de afwas hulp gekregen van een aantal andere personen, zodat het snel opgeruimd was.

De middag werd voor de kinderen gedeeltelijk gevuld met het spelen in het bos totdat de ouders kwamen. Samen met de ouders is er een eindspel gedaan in twee teams die tegen elkaar moesten strijden. Het spel dat werd gedaan was pictonary en uitbeelden. Hoewel de ouders zich niet geheel eerlijk over beide teams hadden verdeeld (team 2 was een stuk groter), was het toch een zeer strijdig eind. Team 1 had goed van zich laten horen, wat het kamp des te leuker besloot. Hierna mochten de ouders en hun kinderen huiswaarts keren en nagenieten van een erg leuk, mooi en gezellig weekend.

Tags :

Uncategorized

Share This :