Opleiding voor beginners

Kennismaking met muziek

Iedereen die voor het eerst, of weer opnieuw, muziek gaat maken, begint bij ons altijd met een kennismaking. We hebben deze in drie vormen:

  1. Startersspektakel;
  2. Volwassenen Instap Cursus (VIC);
  3. Gratis proeflessen (voor alle anderen).

1. Startersspektakel

Voor kinderen vanaf groep vijf hebben we het Startersspektakel. Het ideale programma om niet alleen heel snel verschillende instrumenten te leren kennen, maar ook om snel resultaat te zien.

Met een groep van 9-15 kinderen wordt in 16 weken een heuse theatervoorstelling gemaakt.

De eerste weken bestaan uit muziekles op drie verschillende instrumenten, iedere drie weken een ander instrument. Na een instrument gekozen te hebben bestaan de laatste weken uit het maken van een prachtige voorstelling. Het startersspektakel wordt afgesloten met het uitvoeren van de voorstelling op een echt podium. Zie voor details de pagina over het Startersspektakel. De kosten voor het startersspektakel zie je op de pagina contributie en lesgeld. Aanmelden doe je via het aanmeldformulier.

2. Volwassenen Instap Cursus (VIC)

Altijd al een keer een muziekinstrument willen bespelen of een (oude) hobby een nieuw leven in blazen? Dit is je kans! Jubal biedt naast beginnerscursussen voor jongeren nu ook een instapcursus voor volwassenen aan (VIC). In tien weken tijd wordt op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met alle facetten van (orkest)muziek.

Het programma is bedoeld voor iedereen die nog niet eerder muziek heeft gemaakt of wiens ervaring diep is weggezakt. het gaat om een absoluut beginnersniveau waarbij plezier maken voorop staat. Samen met andere beginners ontdekken hoe leuk (samen) muziek maken is. Lees meer details op de pagina over VIC. De kosten voor het VIC zie je op de pagina contributie en lesgeld. Aanmelden doe je via het aanmeldformulier.

Al ervaring

Mocht je al ervaring hebben en op zoek zijn naar een opfrisser? Dan is tijdelijk muziekles volgen vaak de betere optie. Voor meer informatie over individuele muziekles klik hier.

3. Gratis proeflessen

Iedereen ouder dan 12 jaar bij ons drie gratis proeflessen volgen op een instrument naar keuze (mits beschikbaar).

De ideale mogelijkheid om uit te proberen of muziek een leuke hobby voor jou is. Of als eerste stap bij het terug oppakken van een oude hobby.

Neem contact op met onze leerlingencoördinator om te horen wat er mogelijk is.

Smaken de proeflessen naar meer? Je kunt vervolgens kiezen voor muziekles in verschillende vormen.