Zaterdag 2 april voorjaarsconcert

Verenigingsnieuws

Op zaterdag 2 april vindt het voorjaarsconcert van Jubal plaats. We mogen en kunnen eindelijk weer!

Tijdens het concert zal het slagwerkensemble voor het eerst van zich laten horen. Dit ensemble is aan het begin van dit seizoen van start gegaan. Binnen enkele jaren na de komst van dirigent Edwin Rosmulder heeft de vereniging zodoende zowel een slagwerkgroep voor de jeugd (JSE) als voor de volwassen muzikanten. We zijn trots op dit resultaat en zien uit naar wat de groep, ondanks de beperkingen van corona, in korte tijd heeft weten in te studeren.

Verder treedt ook het B-orkest na lange tijd weer voor u op. Het B-orkest is het grootste opleidingsorkest van Jubal en speelt in harmoniebezetting. In dit orkest hebben de meest gevorderde leerlingen zitting. Het orkest heeft een enthousiast programma voor u ingestuurd. Het B-orkest staat al bijna drie decennia onder leiding van Gerjo Seesink. Onder meer vanwege zijn tomeloze inzet voor de jeugd en de muziek ontving Gerjo enkele jaren geleden een koninklijke onderscheiding.

Na de pauze zal het A-orkest het concert afsluiten. Het A-orkest speelt onder andere enkele nummers met solozang. De zangeres van de avond is Machteld Heijnen. Een bijzondere rol is verder weggelegd voor euphoniumspeler Jochem Seesink. Corona, storm en ziekte hebben al enkele keren roet in het eten gegooid rondom het doen van openbaar D-examen. Jochem laat zich echter niet uit het veld slaan en zal deze avond, mede met het oog op de situatie in de Oekraine, het werk Benedictus van Karl Jenkins uitvoeren (lees hier verdere toelichting). Het A-orkest staat al meer dan 20 jaar onder leiding van Henk-Jan Heijnen.

Het concert vindt plaats in de Grote Kerk te Varsseveld. Aanvang is 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis voor donateurs en leden van Jubal Support. Ook jeugd tot 13 jaar mag gratis naar binnen. Overige bezoekers betalen 7,50 euro per persoon. Het is mogelijk ter plekke donateur te worden en vervolgens gratis toegang krijgen.

Ps. Het laatste voorjaarsconcert vond dan iets meer dan twee jaar geleden plaats. In de tussentijd was het een vreemde tijd vanwege corona. In die tijd hebben we echter bepaald niet stilgezeten. Als fysiek bij elkaar komen niet mocht, dan maar virtueel. En als de hele groep niet mocht, dan maar een deel van de groep. We hebben steeds gekeken naar wat er wel kon.

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :