Veel geslaagden in examenweekend

Verenigingsnieuws

Het afgelopen weekend kan met recht een examenweekend worden genoemd voor Jubal. Veel stress dus voor de verschillende kandidaten. De resultaten mogen er gelukkig wezen.

Theorie-examens

IMGP6090 bewerkt

Een grote groep leerlingen van Jubal heeft afgelopen weekend op zaterdag het theorie-examen afgelegd voor de diploma’s op verschillend niveau (A, B, C of D). Bijna alle kandidaten zijn voor hun theorie-examen geslaagd. Jubal feliciteert alle kandidaten met het behaalde resultaat!

Saillant detail overigens is dat in hetzelfde weekend ook het jaarlijkse Jubal-kamp was. Dit betekende dan ook dat sommige kandidaten eventjes het kamp moesten verlaten om het examen af te leggen. Op de foto rechts is een deel van die kandidaten te zien.

Naast het theorie-examen moeten de kandidaten ook een praktijkexamen afleggen. Deze praktijkexamens vinden binnenkort plaats. Op de website is meer informatie over de muziekopleiding van Jubal te vinden.

Dirigentexamen Gerjo Seesink

joomplu:3223Op zondag was het de beurt aan Gerjo Seesink, dirigent van het B-orkest van Jubal, om examen af te leggen voor zijn dirigentenexamen. Gerjo heeft zijn oorspronkelijke studie aan het conservatorium destijds afgerond op de vakken baritone en trombone. De afgelopen jaren is hij erg druk geweest om, in de avonduren en naast de andere werkzaamheden, daarnaast ook examen te doen in het vak directie (lees: de opleiding tot dirigent).

Afgelopen zondag, 22 april 2012, vond het examen plaats in Boogie Woogie te Winterswijk. Daarbij dirigeerde Gerjo het orkest KWOV uit Winterswijk. Gerjo moest eerst een besloten repetitie leiden, waarbij een geheel nieuw werk op de lessenaar werd gezet. Vervolgens vond het openbare deel van het examen plaats: een concert onder leiding van Gerjo Seesink. Tijdens dit concert werden door KWOV, onder leiding van Gerjo, diverse (pittige!) concertwerken uitgevoerd. Een van de uitgevoerde werken betrof een door Gerjo gearrangeerd werk (oorspronkelijk geschreven voor piano).

Na afloop is Gerjo beoordeeld door de jury op zijn dirigeer- en arrangeerkwaliteiten. Het resultaat mocht er wezen want met een 7 voor het dirigeren en een 7,5 voor het arrangeren (en lovende woorden daarover), is Gerjo (ruimschoots) geslaagd voor zijn examen. Een mooie bekroning op enkele jaren hard werken. Jubal feliciteert Gerjo van harte met dit resultaat.

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :