Tweevoudig 75-jarig jubileum

Verenigingsnieuws

Tijdens het voorjaarsconcert zijn enkele jubilarissen in het zonnetje gezet. Die foto’s volgen nog.

Voor nu willen we alvast stilstaan bij iets bijzonders. Twee jubilarissen zijn namelijk al 75 jaar lid van Jubal.

  • Dien Hoftijzer (93 jaar) speelde tot 2015 mee in het A-orkest op saxofoon. Dien komt uit een muzikale familie en leerde haar man bij Jubal kennen. Dien was haar tijd ver vooruit. In een tijd waarin vrouwen na het trouwen vaak een andere rol in de maatschappij en het gezin kregen, en dus ook vaak stopten met de muziek, bleef zij juist lid. Ze was daarmee het tweede vrouwelijke lid van Jubal.
  • Gerrit Wildenbeest (92 jaar) speelde tot eind 2014 in het A-orkest op alt-klarinet. Gerrit is jaren actief geweest als bestuurslid. Rond het 50-jarig jubileum is hij o.m. zeer druk geweest met het samenstellen van het jubileumboek. Hij heeft zich ook daarna op allerlei manieren verdienstelijk gemaakt voor de vereniging, bijvoorbeeld met het informeren van het bestuur over bijzonderheden rondom donateurs en oud-leden.

Gerrit en Dien in 2014 bij de huldiging wegens (toen nog) 65 jaar (!) actief musiceren. Dat was al een mijlpaal, ondertussen zijn ze alweer tien jaar langer lid.

Beide leden zijn dus ondertussen dus al zo’n 10 jaar niet meer actief aan het spelen. Ze zijn wel al die tijd lid gebleven. En reken gerust zelf uit tot op welke (hoge) leeftijd ze nog actief muziek maakten…..

Vanwege hun hoge leeftijd konden ze niet zelf bij het concert aanwezig zijn. Een afvaardiging van het bestuur zal hen binnenkort bezoeken.

Muziek is en blijft een prachtige hobby. Het is gezond, het verbindt, het biedt troost bij bijzondere momenten en ontspanning op andere momenten. Deze trouwe leden zijn daar het levende bewijs van.

Gerrit en Dien langs deze weg van harte gefeliciteerd!

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :