Startersspektakel: kennismaking met muziek voor groep 5

Verenigingsnieuws

Ook dit seizoen jaar bieden we de cursus “Startersspektakel”: een turbo-kennismaking met de muziek met muziekles op 3 verschilende instrumenten.

De cursus start met een klassikale bijeenkomst met alle kinderen samen. Hier worden de kinderen in drie groepjes verdeeld. In die groepjes krijgen de kinderen muziekles op 3 verschillende instrumenten. Dit gaat om een houten blaasinstrument, een koperen blaasinstrument en een of meer slagwerkinstrumenten. Na drie weken schuift het groepje door naar het volgende instrument, zodat na 9 weken ieder kind op 3 verschillende instrumenten les heeft gehad.

Na de groepslessen komen de kinderen weer als geheel bij elkaar, om in 5 weken samen een prachtige voorstelling in elkaar te zetten. Tijdens de voorstelling spelen de kinderen op het instrument van hun keuze. De voorstelling wordt in week 16 uitgevoerd op een echt podium met een zaal vol met publiek (met papa’s/mama’s, opa’s/oma’s en andere geïnteresseerden).

De kinderen die enthousiast zijn geworden voor muziek, kunnen zich na afloop direct aanmelden voor vervolglessen op een instrument naar keuze. Jubal biedt hierbij zowel individuele lessen als groepslessen aan. Meer informatie daarover is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl/muziekles

De cursus vindt plaats op vrijdagmiddag in het Borchuus te Varsseveld. Geef je nu alvast op, want vol=vol!

Meer informatie is te vinden op de website via https://www.jubalvarsseveld.nl/vereniging/muziekopleiding/startersspektakel.html Daar is ook het aanmeldformulier te vinden. De cursus is bedoeld voor basisschoolleerlingen vanaf groep 5.

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :