Slagwerkensemble scoort 8,4 op nationaal kampioenschap

Verenigingsnieuws

Bedankt en proficiat met de mooie uitvoering van mijn werk. Toffe interpretatie met veel respect voor de partituur!“, zo luidt de mooie beoordeling die het Slagwerkensemble vandaag ontving op het Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschap (ONSK) in Barneveld.

Met 84 punten (ofwel een ‘8,4’) werd de eerste deelname van de groep op dit nationale evenement een mooi succes.

Na een vroeg vertrek om 6.30u en een flink gesjouw met instrumenten, mochten onze slagwerkers bijna direct het podium op. Na direct de nodige zweetdruppels van inspanning, is het extra fijn om al snel te kunnen ontspannen op een terrasje in de zon en de dag uit te kunnen zitten als toeschouwer in de zaal luisterend naar de ‘concurrentie’, tot de prijsuitreiking van 16.00 uur.

Zet 300 slagwerkers bij elkaar en de sfeer blijkt al snel jolig met klapkoren en bijna-waves; nationaal kampioenschap of niet. Ook de prijsuitreiking verliep met in een vriendschappelijke en gemoedelijke sfeer. Met een 7e plek van de 12 was het een prachtige ervaring en een dag om tevreden op terug te kijken!

Het slagwerkensemble is gestart in het seizoen 2021/2022 en staat onder leiding van Edwin Rosmulder. Het ensemble is dus aan zijn derde seizoen bezig en zet nu al dit prachtige resultaat neer. Gefeliciteerd!

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :