Muzikale lockdown (15-12-2020)

Verenigingsnieuws

De gisteren aangekondigde maatregelen zijn ingrijpend. In de woorden van de KNMO (link):

De gevolgen van deze strengste ‘lockdown’ tot op heden betekenen dat alle activiteiten, zowel binnen als buiten, voor zowel jeugd als volwassenen tot en met 19 januari 2021 niet kunnen plaatsvinden.

Ditmaal liggen dus echt alle (fysieke) activiteiten stil. Ditmaal geen uitzonderingen voor de jeugd. We vallen in feite weer terug op de situatie die er in het voorjaar ook een paar weken lang was.

We hopen dat de docenten zich, weer opnieuw, van hun creatieve en veerkrachtige kant laten zien en dat muzieklessen op afstand worden verzorgd, of dat een andere creatieve invulling wordt gevonden. Iedere docent zoekt hierover zelf contact met zijn/haar leerlingen. Verzoek aan de ouders en leerlingen om bericht van de docenten even af te wachten, om zo een stortvloed aan mails over en weer te voorkomen.

Voor de repetities gaan we opnieuw bekijken wat er digitaal aan alternatieve invulling gevonden kan worden. Voor het A-orkest doen we dat voor het eerst in het nieuwe jaar. Deze vrijdag is wat kort dag, volgende week vrijdag is het al kerst en de week daarop nieuwjaarsdag. Het jeugdbestuur heeft overigens al wel wat voor de jeugd bedacht voor deze vrijdag. Als het goed is hebben de jeugdleden daarover al bericht ontvangen.

We hopen natuurlijk dat na deze lockdown er weer versoepelingen mogelijk zijn en we weer kunnen musiceren, maar dat zal natuurlijk afhangen van de situatie op dat moment. Zodra er meer helder is, zullen we opnieuw contact zoeken.

We willen iedereen verder ondanks alles fijne feestdagen wensen. Hopelijk zien en spreken we jullie in januari weer en kunnen we weer snel samen muziek maken.

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :