Muziek Maak Je Zelf project 2012 gestart

Verenigingsnieuws

Het Muziek Maak Je Zelf project 2012 is gestart! Maar liefst 15 muzikanten in spé hebben zich aangemeld voor de cursus die gericht is op kinderen, maar vooral succesvol dóór kinderen!

Op woensdag 11 januari was het een drukte van belang in het Borchuus te Varsseveld. Reeds ruim voor de starttijd van half zes melden zich de eerste kinderen voor hun kennismaking met muziek, en met Jubal. Het is duidelijk dat ze er zin in hebben. Sommige kinderen hebben zelfs hun traditionele speelmiddag afgezegd om maar vooral op tijd aanwezig te kunnen zijn bij Muziek Maak Je Zelf (MMJZ).

Wanneer alle kinderen een plekje hebben gevonden in de kring, gesteund door de aanwezige ouders en zusjes, begint de les. De kinderen interviewen elkaar door middel van vijf vragen. Er wordt een omtrek gemaakt van de hand van de interviewer/geïnterviewde, en bij iedere vinger wordt een vraag gesteld en een antwoord genoteerd.

Na deze intro worden de namen geoefend van de deelnemers aan deze versie van MMJZ. Door middel van een klapspel leert iedereen de eerste ritmes.

Vervolgens wordt het lied “In Notenland” ingestudeerd. De meeste kinderen kennen het lied al, doordat het lied op school gepresenteerd is door de muziekvereniging. Binnen de kortste keren lopen de kinderen al zingend op de maat door het Borchuus.

Voor velen is het een verrassing dat ze een werkboek krijgen met huiswerk. Het is niet alleen een verrassing, maar bovenal een uitdaging! We verwachten dat de meeste kinderen reeds op de avond zelf hun ‘huiswerk’ hebben afgemaakt gezien het enthousiasme van de kinderen.

Enkele foto’s van deze eerste les zijn te zien op https://www.jubalvarsseveld.nl/fotos/mmjz-2012.html. Dank aan Gerjo en Nicole voor hun inspiratie en motivatie!

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :