Lintjes Jan en Freda Derksen o.a. voor bestuurswerk Jubal

Verenigingsnieuws

Oud-leden Freda en Jan Derksen zijn op vrijdag 26 april 2019 bij de traditionele lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Namens Jubal feliciteren we Jan en Freda hiermee van harte.

Freda (op de foto uiterst links, zittend) was ruim 12 jaar (1982-1995) secretaris bij Jubal. Zij was onder andere één van de drijvende krachten bij de organisatie van het concert dat ter ere van het 50-jarig bestaan werd georganiseerd. Verder heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd bij een actie, waarbij Jubal in samenwerking met de gemeente, bij alle inwoners containers bezorgde. Het leverde Jubal een mooi startkapitaal op voor de aanschaf van de nieuwe uniformen.

Jan (op de foto uiterst links, staand) is voor Jubal o.m. in verschillende perioden actief geweest als dirigent van het tamboerkorps/tambourtrompetterkorps/de malletband. Ook liep Jan vele jaren als tamboer-maître als leider voorop bij straatoptredens van Jubal. Verder was Jan actief als bestuurslid van de Christelijke Gelderse Muziekbond (1970-1983) en de Stichting Overkoeling Nederlandse Muziek Organisatie (1970-1988).

Foto: Roel Kleinpenning / Gemeente Oude IJsseltreek

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :