Jubal vanwege corona in de krant

Verenigingsnieuws

In de Oude IJsselstreek Vizier van 8 juli 2020 stond een artikel over hoe culturele instellingen omgaan met de coronacrisis. Naast de DRU Cultuurfabriek en de Muziekschool Oost Gelderland werd ook Jubal geinterviewd. Saxofonist Niek Goldewijk stond pontificaal in de krant.

De passage over Jubal in het artikel luidt als volgt:

Muziekvereniging Jubal heeft noodgedwongen een hele tijd niet kunnen repeteren. “Toen samenkomsten niet mochten hebben digitale activiteiten plaatsgevonden”, blikt voorzitter Mark Jansen terug. “Ons A-orkest kwam iedere week digitaal samen en volgde workshops over muziektheorie, muziekgeschiedenis en over verschillende instrumenten. Onze jeugd kwam ongeveer om de week digitaal samen en kreeg daarbij wat muziektheorie, maar vooral ook veel informele activiteiten zoals quizzen, georganiseerd door ons jeugdbestuur. Alle muzieklessen zijn binnen twee weken na het stilleggen van samenkomsten allemaal digitaal verzorgd. Al snel speelden we samen een mars in en brachten die op YouTube uit. Verder hebben we rondom dodenherdenking thuis samen met Wilhelmus ingespeeld en dit op 4 mei op YouTube uitgebracht. Ons slagwerkensemble heeft ook thuis samen een nummer ingestudeerd en ook dit is op YouTube uitgebracht.”

Gelukkig is de situatie weer versoepeld. Jansen: “Zodra het mocht zijn de muzieklessen in persoon weer hervat. Aangezien groepslessen toen niet mochten hebben we al die leerlingen op kosten van de vereniging individuele lessen laten volgen. Sinds drie weken mag er weer worden gerepeteerd conform protocol van de KNMO. Dat doen we dan ook. Tot voor kort maximaal 30 personen, vanaf nu weer met iedereen.”
In het najaar heeft Jubal nog een concert op de agenda staan. “Of het er ook werkelijk van komt die uit te voeren zal afhangen van de situatie tegen die tijd.”

Lees het gehele artikel op de website van de krant via https://www.oudeijsselstreekvizier.nl/reader/66485/1480697/alles-langs-meetlat-van-regelgeving of https://www.oudeijsselstreekvizier.nl/nieuws/nieuwsflits/990666/-alles-langs-meetlat-van-regelgeving-.

 

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :