JSE wint muziekfestival

Verenigingsnieuws

Het Jeugd Slagwerk Ensemble (JSE) van Jubal won vanmiddag het Achterhoeks Muziekfestival voor jeugdorkesten in Doetinchem. Juichend ging de groep de zaal uit, met een mooie troffee en een prachtig juryrapport in handen:

“Wat spelen jullie goed samen! Dat slagwerkers ritmisch zijn mogen we aannemen, maar jullie voeren hier wel een extra dimensie aan toe. Ik heb nog nooit een slagwerkgroep gehoord die zo melodisch en muzikaal speelt. Echt mijn complimenten.”

Ook merkte de jury de bijzondere samenstelling van de groep op. Die bestond oorspronkelijk alleen uit jeugdslagwerkers, maar sinds Jubal twee jaar geleden startte met een instapcursus voor volwassenen die niet eerder muziek speelden, is de groep een leuke mix geworden van jong en oud die samen verder leert.

“Jullie zijn een geweldig voorbeeld van hoe verschillende niveau’s jong en oud(er) geweldig samenspelen. Een prachtig afwisselend programma. Ik heb met plezier naar jullie geluisterd.”

Bijzonder is ook hoe dirigent Edwin Rosmulder alle gespeelde stukken persoonlijk arrangeerde zodat hij het precies naar het kunnen van elke speler kon aanpassen. Het grootste werk, Goldrush, componeerde hij bovendien zelf.

Een muziekfestival is een concours (muziekwedstrijd) met een wat laagdrempeliger karakter. Het Achterhoeks Muziekfestival werd voor de 19e keer georganiseerd door muziekschool Amphion. Acht verschillende (jeugd)groepen deden vandaag mee.

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :