Jeugdkamp 2009 één groot feest!

Verenigingsnieuws

Het jeugdkamp van Jubal vond dit jaar plaats op 25 en 26 april in Didam. Jong en oud had zich opgegeven om mee te gaan.

Met net weer een nieuwe groep kinderen van Muziek Maak Je Zelf was het aantal jonge kinderen erg groot! Dat was natuurlijk hartstikke gezellig!

Om 10 uur vertrokken de auto’s naar Didam. Daar aangekomen werd er eerst een kennismakinsspel gespeeld. Daarna werd er brood gegeten. ’s Middags stond er een zeskamp op het programma.

Het avondspel vond plaats op het ruime terrein. Er moest een dief gevonden worden. Er zaten vijf mensen op het terrein die getuige waren geweest, en waarbij de groepen aanwijzingen konden verdienen door een opdracht uit te voeren. Maar er was ook een handlanger van de dief. Deze kon aanwijzingen afpakken als hij ze onderschepte, maar er was een manier om de groep te beschermen tegen de handlanger: namelijk in een kringetje met de handen vast te lopen. Dit had tot resultaat dat alle groepjes constant in een kringetje liepen en de handlanger geen enkele aanwijzing heeft kunnen afpakken. Hierna was er soep en broodjes frikandel, die bij het kampvuur opgegeten konden worden. Het heeft de hele dag niet geregend!

De volgende dag werd er om half 10 ontbeten. Toen was het tijd voor een spelletje om goed wakker van te worden, namelijk levend Stratego. Uitgeput kon iedereen daarna aanschuiven om pannekoeken te eten. Die waren allemaal gebakken door Jolanda, ze was er maar druk mee!

’s Middags liep het kamp alweer ten einde, en konden de ouders hun kinderen weer op komen halen! Complimenten voor de organisatie en hopelijk volgend jaar weer zo’n leuk kamp!

Er zijn ook veel leuke foto’s gemaakt!

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :