Gerjo gehuldigd tijdens zomerconcert

Verenigingsnieuws

Op zondag 14 juli vond het zomerconcert plaats. Ditmaal voor het eerst bij Koffieboerderij Groot Nibbelink te Sinderen.

Op het eind van het concert is Gerjo gehuldigd vanwege zijn 25-jarig jubileum als dirigent van het B-orkest.

joomplu:5658Gerjo is tijdens het concert allereerst toegesproken door voorzitter Mark Jansen. Mark stond stil bij het verschil in het niveau en de omvang van het B-orkest 25 jaar terug en nu. Gerjo stond in het begin zonder enige dirigeerervaring voor het orkest. Dat was soms een beetje zoeken, maar hij stond er wel, uit liefde voor de vereniging. Gerjo wist en weet een prettige sfeer neer te zetten in het orkest. Gerjo groeide in het dirigeren en het orkest groeide met hem mee. De concoursresultaten laten dit ook zien; het B-orkest is al landelijk kampioen geweest in de 4e divisie en mag volgend jaar zelfs uitkomen in de 3e divisie. Verder heeft Mark kort stilgestaan bij de rol van Gerjo als docent, als lid van de muziekcommissie, bestuurslid en vrijwilliger op andere fronten. Er werd een gouden dirigeerstok, fotocollage en bloemen uitgereikt.

joomplu:5664Vervolgens nam burgemeester Otwin van Dijk het woord. De burgmeester stond in bredere zin stil bij het feit dat Gerjo zich al vele jaren zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de lokale amateurmuziek. Dat is niet alleen sinds 1985 bij Jubal, maar ook bij diverse andere verenigingen in de regio. Naast zijn werk als docent en dirigent is hij ook bij andere verenigingen vele uren vrijwillig actief. Als verenigingsmens voelt Gerjo als geen ander aan wat belangrijk is voor een kleine gemeenschap. Zijn enthousiasme zorgt ervoor dat dorpsgenoten zich in willen zetten en aan willen sluiten bij een vereniging. Dat is belangrijk voor de leefbaarheid van kleine dorpen. Gerjo is dan ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg daarop de onderscheiding uitgereikt uit handen van de burgemeeester.

joomplu:5673Daarna zette het B-orkest het “lang zal hij leven in”, gevolgd door een medley en een speciaal voor Gerjo geschreven lied. Nadat het jeugdbestuur Gerjo helemaal had volgehangen met slingers en hem een prachtige beker hadden uitgereikt zongen zij hem uit volle borst als volgt toe:

Guus meeuwis jalalalalala

Lalallala enz.

25 jaar geleden kwam Gerjo ervoor
Zonder enige ervaring, maar hij sloeg zich er wel door
Hij heeft heel veel jeugd zien komen
Niets is hem te dol
Het motto van het jeugdorkest
We hebben heel veel lol

Concerten en concoursen hij loopt alles met ons af
Winnaars op kampioenschappen
Wij stonden allemaal paf
Met zoveel jeugd in 1 orkest, kan hij het wel aan?
Gerjo flikt het hem toch maar, keer op keer op keer

Lalallala enz.

25 jaar verder willen we hem bedanken
Voor alles wat hij heeft gedaan
Het was soms om te janken
Toch zijn we echt wel heel erg blij
En hopen dat ie nog lang blijft
We kunnen echt niet zonder hem
Dat is gewoon een feit

Daarom bieden wij dit cadeau nu aan je aan
We hopen dat je het mooi vind
Het ergens mooi kan staan
Dit was dan onze toespraak
En geheel op eigen wijze
Je weet voor ons is niets te gek
Laat ons dat bewijzen

LALALALALALALALALALALLALAALAL

 

 

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :