En nog drie jubilarissen

Verenigingsnieuws

Naast de twee leden met een 75-jarig jubileum (!) waren er tijdens het voorjaarsconcert ook drie andere jubilarissen.

  • Jolanda Brusse is 40 jaar muzikant. Ze heeft allerlei verschillende instrumenten gespeeld; tegenwoordig speelt Jolanda fagot. Jolanda heeft negen jaar in het bestuur gezeten in de functie van secretaris. Ook was ze een drijvende kracht achter de eerste jeugdkampen en heeft ze daar ook later nog regelmatig gekookt. Tegenwoordig is ze actief als o.m. bibliothecaris voor het A-orkest.
  • Elly Kloeze is 25 jaar muzikant. Elly speelt klarinet. Ze is haar muzikale carrière gestart in Drenthe en speelt sinds 2013 mee bij Jubal. In 2019 trad ze toe tot het bestuur waar ze de functie van leerlingencoordinator vervult. Gelet op het grote aantal leerlingen is dat regelmatig een flinke kluif.
  • Rob Sloetjes is ook 25 jaar muzikant. Rob begon op de hoorn, maar speelt tegenwoordig bastuba. Rob heeft de opleiding bij Jubal genoten en daar alle diploma’s behaald. Hij is autodidact arrangeur en heeft ondertussen al enkele tientallen arrangementen op zijn naam staan, waarvan Jubal er al vele heeft gespeeld. Verder is Rob al jaren penningmeester van Jubal.

Verder is er tijdens het concert stilgestaan bij het aftreden van Mark als voorzitter. Mark was voorzitter in de afgelopen 10 jaar (najaar van 2013 tot afgelopen najaar). Zijn opvolger Geert memoreerde o.m. zijn inzet voor de heroprichting van het slagwerkensemble en de betaalbaarheid van muzieklessen voor de jeugd.

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :