Blijvend veel jeugd, maar ook instroom volwassenen

Verenigingsnieuws

Vorig jaar plaatsten we een aardige grafiek die het verloop van het aantal leden, leerlingen en minderjarigen liet zien. Tijd voor een update.

We zien enkele interessante zaken in de grafiek

  • Ondanks dat het rare tijden waren vanwege corona en het enorm behelpen was met muzieklessen, bleef het gros van de (jeugd)leden trouw aan Jubal. Wellicht hielp het dat we consequent keken naar wat wel kon en dat ons jeugdbestuur leuke activiteiten organiseerde.
  • Er lijkt sprake te zijn van een daling in minderjarigen maar dat vertekent iets: vorig jaar organiseerden we het Startersspektakel (de starterscursus voor jeugd) aan het begin van het seizoen, dat doen we dit jaar in de tweede helft van het seizoen. En juist bij de beginnerscursus is het verloop best hoog.
  • Het aantal leerlingen is dit seizoen net iets groter dan het aantal minderjarigen. Met andere woorden: ook volwassenen weten ons te vinden voor muziekles. Erg mooi om te zien.
  • In de grafiek zijn de 13 aanmeldingen voor Muziek Maak Je Zelf voor Volwassenen alvast opgenomen. Deze nieuwe beginnerscursus is dus een schot in de roos.

Kort en goed: ons opleidingsprogramma voor Varsseveld en omgeving staat als een huis.

Dankzij het conventant met de gemeente kunnen we muziekles voor minderjarigen relatief betaalbaar aanbieden. Dat is echt fantastisch nieuws en de cijfers laten zien dat het werkt. Waar het aantal leerlingen in 2018 fors daalde na het wegvallen van subsidie, is het aantal sindsdien weer stabiel hoog. We hopen dit conventant te mogen continueren op langere termijn.

Voor volwassenen is muziekles duurder. Op les voor volwassenen wordt namelijk geen gemeentesubsidie toegelegd. Het bestuur is echter al aan het puzzelen en sleutelen aan het contributiemodel, om te bezien of we de totale kosten voor volwassnen nog iets kunnen drukken. Hopelijk hebben we ook daarover binnenkort mooi nieuws.

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :