A-orkest repeteert weer in volledige bezetting

Verenigingsnieuws

Afgelopen vrijdag (3 juli) heeft het A-orkest voor het eerst sinds de coronacrisis weer in volledige bezetting gerepeteerd.

Vanwege de afstandsregels werd er gerepeteerd in de kerk. In het Borchuus zou een orkest met 60 muzikanten met inachtneming van 2 meter afstand niet passen.

We zijn zeer blij dat we in de kerk terecht kunnen. We danken de kerk en kosters voor de flexibiliteit.

Akoestisch was het wel wat wennen. Waar het Borchuus erg droog is, geeft de kerk veel galm. Dat wisten we natuurlijk enigszins van te voren. Niettemin proberen we volgende week nog wat verbeteringen door te voeren.

Volgende week is de laatste repetitie van het seizoen. Daarbij proberen we het dit weekend gewijzigde protocol van de KNMO in acht te nemen (grofweg: soms is 1,5 meter afstand voldoende in plaats van 2 meter).

Tijdens de vakantie zal er ongetwijfeld nog wel het nodige nieuws over Covid19 volgen. We volgen dit nieuws als bestuur uiteraard. Ook de (eventuele) wijzigingen in het protocol van de KNMO houden we goed in de gaten. De wijze waarop we na de vakantie de repetities hervatten zal daar van afhankelijk zijn.

 

Tags :

Verenigingsnieuws

Share This :