Het weekend van 17 en 18 mei was het jeugdkamp gepland. Dit werd voor het eerst op de Scouthorst in Didam gehouden.

Om half 10 's ochtends verzamelden alle leden die meegingen zich bij "De Borch" om om 10 uur met auto's te vertrekken naar "De Scouthorst". Het was de hele dag regenachtig, maar niemand liet zich daar door afschrikken. Resultaat: heel veel natte schoenen, sokken en broeken. Bij de scouthorst was namelijk een groot grasveld waar op gevoetbalt kon worden.
's Avonds was het tijd voor het avondspel. Eerst vertelde Daan Hobelman een spannend verhaal, waarna de groepen geblindoekt de auto in moesten waarna ze ergens werden afgezet. Ze moesten de 10 dukaten die ze hadden meegekregen goed bewaren, maar er waren douanes die ze in beslag wilden nemen. Daarom moesten alle groepen zich daar snel voor verstoppen.
Na het avondspel was er een kampvuur in de vorm van een kachel die goed heet gestookt werd. Het was inmiddels helemaal droog.

De volgende ochtend werd er ontbeten en levend stratego gespeeld. Na alle mogelijke tactieken toegepast te hebben had de koks Jolanda en Marijke alweer het middageten klaargemaakt. Broodjes knakworst en salade. Dit smaakte erg goed!
's Middags kwamen de ouders hun kinderen weer op halen, maar eerst werd ook met hen nog een spel gedaan: liedjes afzingen. Je hoorde het intro van een popnummer, en je moest zelf verder zingen. Nadat iedereen gezellig mee brulde was het tijd om naar huis te gaan. Kamp nummer 10 was ondanks het slechte weer zeker geslaagd!

Inloggen