DSC03848 Onlangs is het concept subsidiebeleid van de gemeente bekend geworden.

We hebben begrepen dat de gemeente hiermee beoogt 10-12,5% te bezuinigen. Een dergelijk percentage zou Jubal goed kunnen opvangen. In de aanloop naar (toen nog onbekende, maar) verwachte bezuinigingen hebben we namelijk vorig jaar de contributie al fors verhoogd (voor volwassenen met een instrument van de vereniging bijna verdubbeld).

IMG_4410 Het nieuwe concept beleid blijkt in de praktijk echter neer te komen op een bezuiniging van 90-95%. Een dergelijk grote bezuiniging is niet zonder radicale maatregelen in ons jeugdbeleid door ons op te vangen. De toekomst van ons laagdrempelige en goedkope model voor muziekopleiding staat hiermee zeer ernstig onder druk.

Jubal, alsmede enkele andere verenigingen, zijn hierover nog met de gemeente in gesprek. We hopen dat regeling nog bijgesteld zal worden zodat Jubal muziek en muziekles in Varsseveld toegankelijk kan houden voor een breed publiek.

Inloggen

Laatste nieuws

Anoniem doneren

Draagt u Jubal een warm hart toe? Wilt u ons best eens iets toestoppen? Maar heeft u geen zin in langlopende verplichtingen?

Doneer dan eenvoudig eenmalig en anoniem via de doneerpagina bij Pay.nl. Bedrag invullen, betaalmethode kiezen en klaar. Verder geen ingewikkelde formulieren.

Alvast dank!

Ideeënbus

Heeft u ideeën? Laat deze dan achter via de Ideeënbus