Verenigingsnieuws

Het is weer tijd voor de jaarlijkse belastingaangifte.

In dat kader een tip voor donateurs: onder voorwaarden mag u uw bijdrage aan Jubal aftrekken van de belastingen.

De belangrijkste voorwaarden zijn dat u (i) schriftelijk vastlegt dat u (ii) minimaal vijf jaar (iii) dezelfde bijdrage doet.

Simpel gezegd: bent u nu donateur en wilt u dat wel voor nog vijf jaar zijn? Onderneem dan nu actie en profiteer van belastingaftrek. U krijgt dan namelijk bijna de helft van uw bijdrage terug van de belastingen. U kunt dan namelijk tegen een belastingpercentage van maximaal 43% aftrekken (dat percentage zakt op termijn naar 37%).

Klinkt dat schriftelijk vastleggen ingewikkeld? We helpen u graag mee! Neem even contact op met de penningmeester. Of download de voorbeeldovereenkomst op de site van de belastingdienst.

Het mooie is dat u bij de periodieke gift aftrekt zonder drempels. Hiervoor gelden dus niet de ingewikkelde regels van minimaal 1% en maximaal 10% van uw inkomen aftrekken.

Details leest u na op de site van de belastingdienst: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/gift-aftrekken. Of lees de uitgebreide (maar leesbare) uitleg bij de Consumentenbond: https://www.consumentenbond.nl/erven-schenken/geven-goed-doel 

Ps. Als u toch gaat profiteren van de belastingaftrek, dan wilt u wellicht ook wel een verhoging van uw bijdrage overwegen? Wat voor u "gratis geld" is, zijn voor onze vereniging immers echte euro's. Zie onderstaande rekenvoorbeeld. Alvast bedankt!

Rekenvoorbeeld

 

  Zonder belastingvoordeelMet belastingvoordeel
Bruto bijdrage 50 euro 88 euro
Aftrek 43% -- 37,84 euro
Netto bijdrage 50 euro 50,16 euro

Wat in het vat zit verzuurt niet!

Het Orkest voor de Koninklijke Luchtmacht komt naar Varsseveld! Dit is een van de 3 militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De muzikanten van het orkest spelen vooral popmuziek, jazz en filmmuziek. Regelmatig met gastartiesten. Het orkest beschikt over een vaste bezetting met gitaar, toetsen, basgitaar/contrabas en drums.

Dit zou eerder al gebeuren in 2020 en 2021, maar door corona kon dat helaas geen doorgang vinden. Gelukkig is opnieuw een nieuwe datum gevonden en wel op zaterdag 12 maart 2022.

Oorspronkelijk zou het concert in het teken staan van 75 jaar bevrijding onder de noemer "Sounds of Freedom". Dat thema is, helaas, wat ingehaald door de tijd. Voor het concert in 2022 wordt een nieuw thema gezocht. Meer informatie daarover volgt nog.

Kaarten die eerder voor het concert "Sounds of Freedom" zijn gekocht blijven geldig. Wie liever zijn geld terug wil, kan daarvoor een mailtje sturen naar de penningmeester.

Subcategorieƫn

Inloggen