Verenigingsnieuws

Ook dit seizoen jaar bieden we de cursus "Startersspektakel": een turbo-kennismaking met de muziek met muziekles op 3 verschilende instrumenten.

De cursus start met een klassikale bijeenkomst met alle kinderen samen. Hier worden de kinderen in drie groepjes verdeeld. In die groepjes krijgen de kinderen muziekles op 3 verschillende instrumenten. Dit gaat om een houten blaasinstrument, een koperen blaasinstrument en een of meer slagwerkinstrumenten. Na drie weken schuift het groepje door naar het volgende instrument, zodat na 9 weken ieder kind op 3 verschillende instrumenten les heeft gehad.

Na de groepslessen komen de kinderen weer als geheel bij elkaar, om in 5 weken samen een prachtige voorstelling in elkaar te zetten. Tijdens de voorstelling spelen de kinderen op het instrument van hun keuze. De voorstelling wordt in week 16 uitgevoerd op een echt podium met een zaal vol met publiek (met papa's/mama's, opa's/oma's en andere geĆÆnteresseerden).

De kinderen die enthousiast zijn geworden voor muziek, kunnen zich na afloop direct aanmelden voor vervolglessen op een instrument naar keuze. Jubal biedt hierbij zowel individuele lessen als groepslessen aan. Meer informatie daarover is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl/muziekles

De cursus vindt plaats op vrijdagmiddag in het Borchuus te Varsseveld. Geef je nu alvast op, want vol=vol!

Meer informatie is te vinden op de website via https://www.jubalvarsseveld.nl/vereniging/muziekopleiding/startersspektakel.html Daar is ook het aanmeldformulier te vinden. De cursus is bedoeld voor basisschoolleerlingen vanaf groep 5.

Eerder lieten we jullie al weten dat we binnen de verenging een nieuw slagwerkensemble oprichten. Zie daarvoor het eerdere nieuwsbericht.

Corona gooide - ook hier - een klein beetje roet in het eten, maar met een kleine vertraging is het dan nu toch zo ver: op maandag 30 augustus vindt de eerste repetitie plaats.

We zijn zeer blij met deze ontwikkelingen en wensen de slagwerkers en hun dirigent Edwin veel plezier toe.

Het ensemble in een paar steekwoorden:

  • Doel: samen op goed niveau muziek maken, elkaar inspireren en mooie concerten/concoursen neerzetten;
  • Samenstelling: een combinatie van gestemd en ongestemd slagwerk;
  • Muziekstijl: populaire muziek (zoals popmuziek, filmmuziek en toegankelijke concertwerken), met wellicht uitstapjes naar theater of drumline, die tevens een mooie muzikale uitdaging vormt (na oprichting verder te bespreken met op te richten muziekcommissie);
  • Niveau: minimaal B-niveau;
  • Omvang: zo tussen de 8 en 16 leden;
  • Repetitieavond: maandagavond.

 

Subcategorieƫn

Inloggen