Verenigingsnieuws

Het seizoen 2020/2021 is gestart! In deze en de volgende weken komt echt alles weer op gang.

Het A-orkest heeft er alweer twee repetities opzitten. Traditioneel startte dit orkest twee weken na de kermis(datum). Dat er dit jaar, helaas, geen kermis kon zijn doet aan de traditie niet af.

Deze woensdag - 2 september - start het jeugdslagwerkensemble (JSE) weer met repeteren. In de kelderruimtes van het Borchuus slaan de leden hun slag en bespelen daar ieder denkbaar slagwerkinstrument.

En aanstaande vrijdagavond is het weer tijd voor de repetities van het C-orkest en het B-orkest. Vanaf 18.00 uur in de grote zaal van het Borchuus zijn deze blaasorkesten weer te horen.

De week daarna, de week van 7 september, starten de muzieklessen weer bij alle docenten. De leerlingen worden hierover door hun docent individueel geinformeerd.

En op vrijdag 11 september is het ten slotte weer tijd voor de repetitie van het mini-C-orkest. Al na enkele maanden les gaat de jongste garde samenspelen in dit orkest. Ook als je nog maar twee noten kunt spelen, kun je immers muziek maken!

Vrijdag 25 september begint er weer een nieuwe lichting van het Startersspektakel. De leuke beginnerscursus voor kinderen vanaf groep 5. Aanmelden is nog mogelijk, lees hierover de informatie op https://www.jubalvarsseveld.nl/vereniging/muziekopleiding/startersspektakel

Uiteraard nemen we bij alle activiteiten de coronamaatregelen in acht. Mochten er ontwikkelingen op het gebied van corona zijn, dan kunnen die ook invloed hebben op onze activiteiten. We zullen de leden en achterban in dat geval informeren.

 

 

Vrijdag 25 september is de eerste bijeenkomst van Starterspektakel. De leuke cursus voor kinderen in groep 5.

In een notendop

De cursus in een notendop:
🎝 9 weken (3x3) les op drie verschillende instrumenten (🎷🎺🥁);
🎝 5 weken samen met andere kinderen een voorstelling in elkaar zetten;
🎝 afgesloten met de uitvoering van die zelfgemaakte voorstelling op het podium in de grote zaal van het Borchuus

startersspektakel2020Vorig jaar succes

In de voorstelling van vorig jaar was er een tijdmachine. Suze ontmoette holbewoners, wilde dieren, vreemde koningen en Adolph Sax. Daarbij werd muziek gemaakt door de kinderen van het Startersspektakel. Op het eind was er een polonaise! Je kunt de voorstelling van vorig jaar terugkijken op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Lk6qt3t-pPg

Leuk nieuw verhaal

Dit jaar komen we met een spectaculair nieuw verhaal. Wat dat is, blijft nog wel even geheim…
Lijkt het je leuk om te weten te komen wat voor een leuke muziekinstrumenten er allemaal zijn? Lijkt het je nog leuker om er ook op te spelen tijdens een nieuwe, leuke en spannende voorstelling? Dan is het Startersspektakel wat voor jou!

🎶Maͣaͣk mͫuͧziͥeͤk eͤn tͭhͪeͤaͣtͭeͤrͬ🎶
𝙈𝙖𝙖𝙠 𝙢𝙪𝙯𝙞𝙚𝙠 𝙚𝙣 𝙩𝙝𝙚𝙖𝙩𝙚𝙧 🎵
🎼🎜 ♩ ♪ ♫ ♬

Kijk voor meer informatie en aanmelden in de digitale flyer of op https://www.jubalvarsseveld.nl/vereniging/muziekopleiding/startersspektakel.html

Subcategorieën

Kaarten Sounds of Freedom

Inloggen