Verenigingsnieuws

Vorig jaar plaatsten we een aardige grafiek die het verloop van het aantal leden, leerlingen en minderjarigen liet zien. Tijd voor een update.

We zien enkele interessante zaken in de grafiek

  • Ondanks dat het rare tijden waren vanwege corona en het enorm behelpen was met muzieklessen, bleef het gros van de (jeugd)leden trouw aan Jubal. Wellicht hielp het dat we consequent keken naar wat wel kon en dat ons jeugdbestuur leuke activiteiten organiseerde.
  • Er lijkt sprake te zijn van een daling in minderjarigen maar dat vertekent iets: vorig jaar organiseerden we het Startersspektakel (de starterscursus voor jeugd) aan het begin van het seizoen, dat doen we dit jaar in de tweede helft van het seizoen. En juist bij de beginnerscursus is het verloop best hoog.
  • Het aantal leerlingen is dit seizoen net iets groter dan het aantal minderjarigen. Met andere woorden: ook volwassenen weten ons te vinden voor muziekles. Erg mooi om te zien.
  • In de grafiek zijn de 13 aanmeldingen voor Muziek Maak Je Zelf voor Volwassenen alvast opgenomen. Deze nieuwe beginnerscursus is dus een schot in de roos.

Kort en goed: ons opleidingsprogramma voor Varsseveld en omgeving staat als een huis.

Dankzij het conventant met de gemeente kunnen we muziekles voor minderjarigen relatief betaalbaar aanbieden. Dat is echt fantastisch nieuws en de cijfers laten zien dat het werkt. Waar het aantal leerlingen in 2018 fors daalde na het wegvallen van subsidie, is het aantal sindsdien weer stabiel hoog. We hopen dit conventant te mogen continueren op langere termijn.

Voor volwassenen is muziekles duurder. Op les voor volwassenen wordt namelijk geen gemeentesubsidie toegelegd. Het bestuur is echter al aan het puzzelen en sleutelen aan het contributiemodel, om te bezien of we de totale kosten voor volwassnen nog iets kunnen drukken. Hopelijk hebben we ook daarover binnenkort mooi nieuws.

26-10-1964

 

IMG_0084_2

Hans Jansen

Bedroefd heeft Chr. Muziekvereniging Jubal kennis genomen van het overlijden van Hans Jansen.

Hans was van jongs af aan lid van Jubal. Hij heeft al die tijd gespeeld bij de slagwerkgroep. Hans speelde vooral de bekkens, maar heeft ook wel andere slagwerkinstrumenten bespeeld.

Hans speelde veel uit het hoofd en op gevoel en had eigenlijk geen papieren nodig. Of hij de muziek nu al kende of niet, de bekkenslag van Hans kwam op tijd.

Hij leefde altijd toe naar optredens en was daar vaak ook ruim van te voren aanwezig.

Tot een paar jaar geleden liep hij ook altijd mee met de optocht. Het was voor hem een groot gemis dat dit niet meer ging. Hans genoot van de pracht en praal, de alom aanwezige muziek en de aandacht van het publiek. En hoe hard het publiek Hans onderweg ook aanmoedigde, hij bleef bij zijn partij (ondertussen genietend van die aandacht).

Hans was ook echt een verenigingsmens. Hij kwam vaak even buurten bij de andere verenigingsonderdelen om te luisteren naar de muziek, voor het melden van een nieuwtje of voor een sinas aan de bar.

We wensen de nabestaanden veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

IMG_3855_2
IMG_6184 jubal064 IMG_0794

 

 
04-09-2022

 

 

 

 
 

 

 

Subcategorieƫn

Actie: 100 donateurs erbij

Jubal zoekt dit jaar 100 donateurs erbij. Doet u ook mee? Steun de winnaar van de cultuurprijs en de grootste muziekvereniging in de gemeente met de meeste jeugd. Meld u snel aan: klik hier.

 

Inloggen