Voorjaarsconcert Jubal in Russische sferen

Persberichten

Varsseveld – Christelijke Muziekvereniging ‘Jubal’ organiseert op 16 mei a.s. een prachtig voorjaarsconcert, waarbij de luisteraar wordt getrakteerd op een Russisch programma. Het concert begint om 19.30 uur in de Grote Kerk te Varsseveld. Smaakmaker is de Breedenbroekse klarinettist Rick Huls, die op dit moment werkzaam is bij het Noordhollands Philharmonisch Orkest in Haarlem.

Jubal haalt kwaliteit in huis
Rick Huls studeerde aan de Conservatoria van Arnhem en Amsterdam. Tijdens zijn studie won hij verschillende prijzen, onder andere de tweede prijs op het Internationale Klarinetconcours van Gent (B) en de eerste prijs op het Kamermuziekconcours van Colmar (F) in 1995. Hij speelde met diverse orkesten en ensembles, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Schönberg Ensemble.

Avondvullend programma
De malletband van Jubal opent de avond. Zij spelen een gevarieerd programma met onder andere werken van de bekende slagwerkcomponist Ivo Weijmans. Daarna is het de beurt aan het B-orkest, dat diverse bekende Russische melodieën ten gehore zal brengen. Het A-orkest zal na de pauze het programma vervolgen met een viertal prachtige werken voor harmonieorkest. Met de uitvoering van dit programma gaat een lang gekoesterde wens van de dirigent van het orkest in vervulling. “Samenwerken met één van de beste klarinettisten van Nederland is een privilege”, aldus de trotse dirigent Henk-Jan Heijnen uit Winterswijk. Naast een symfonie van Kalinnikov staat ook het klarinetconcert van Rimsky-Korsakoff op de lessenaar. In het laatstgenoemde werk laten Rick Huls en natuurlijk ook het orkest zich van hun beste kant horen.

Informatie en kaarten
Kaarten voor het concert kosten € 5,00. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Donateurs van de vereniging hebben vrij toegang. Wilt u meer weten over dit prachtige concert en onze vereniging? Kijk dan eens op www.jubalvarsseveld.nl/.

Tags :

Persberichten

Share This :