Vier leerlingen Jubal doen openbaar muziekexamen op hoog niveau

Persberichten

Op zaterdag 9 april a.s. geven vier leerlingen van muziekvereniging Jubal uit Varsseveld een openbaar examenconcert. Ze worden daarbij deels begeleid door het A-orkest van Jubal. De kandidaten horen grotendeels op de avond zelf al of ze geslaagd zijn of niet.

Muziekopleidingen bij Jubal

Voor amateurmuzikanten bestaan er landelijke muziekexamens op vier niveaus: A, B, C en D. Het is bij Jubal mogelijk muziekles te volgen en examen te doen op al die niveaus. De lessen worden bij Jubal verzorgd door professionele docenten. Het D-diploma is het hoogste amateurniveau en is een belangrijke opstap voor toegang tot het conservatorium.

Vier meiden op hoog niveau

De vier solisten die optreden zijn Annerieke Reusen (fluit, C-examen), Emmy Kok (fluit, D-examen), Anke ter Maat (tenor-saxofoon, D-examen) en Lonneke Klein Willink (alt-saxofoon, D-examen). “We zijn erg trots op onze examenkandidaten”, aldus voorzitter Mark Jansen. “Het grote aantal kandidaten laat bovendien het succes van onze jeugdopleiding zien”, vult leerlingencoördinator Alwi Siebers aan.

Solowerk onder begeleiding A-orkest

De meiden treden zowel individueel als gezamenlijk op. De drie examenkandidaten die opgaan voor het D-examen voeren daarnaast nog een solowerk uit onder begeleiding van het A-orkest. Het betreft de volgende werken:

  • Rhapsody for Flute” van Stephen Bulla. De solist bij dit werk is Emmy Kok.

  • Harlem Nocturne” van Earle Hagen in een bewerking van R. Beck. De solist bij dit werk is Anke ter Maat.

  • Concerto for alto saxophone and band” van Ronald Binge. De solist bij dit werk is Lonneke Klein Willink.

De examenkandidaten worden ter plekke beoordeeld door de aanwezige examinatoren.

Uitreiking van diploma’s op de avond zelf

Het A-orkest onder leiding van Henk-Jan Heijnen verzorgt de opening van de avond. Ook speelt het A-orkest wanneer de examinatoren zich terugtrekken om zich te beraden op de beoordeling van de verschillende uitvoeringen. “De diploma’s voor de D-examens worden nog op de avond zelf uitgereikt”, legt leerlingencoördinator Alwi Siebers uit. “Een extra spannende avond dus voor onze examenkandidaten”. De avond staat daarmee bijna volledig in het teken van de solisten.

Tijd en locatie

Het concert vindt plaats op zaterdag 9 april in de Grote Kerk te Varsseveld en begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 7,50 p.p. Dat is inclusief een consumptie. Meer informatie over het concert en de muziekvereniging is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl.

 


Noot voor de pers: neem voor meer informatie contact op met secretaris Judith Krajenbrink (06 10 49 19 93 / info@jubalvarsseveld.nl).

Tags :

Persberichten

Share This :