Persbericht: Verrassend voorjaarsconcert Jubal Varsseveld

Persberichten

Varsseveld – Op zaterdag 23 februari a.s. organiseert Christelijke Muziekvereniging ‘Jubal’ haar jaarlijkse voorjaarsconcert. De avond vormt een verrassend geheel van allerlei muziekstijlen en biedt zo muziek voor elk wat wils.

Verrassend grote slagwerkgroep

Het programma wordt geopend met een gezamenlijk optreden van de malletband van muziekvereniging Irene uit Ederveen en de malletband van Jubal. Beide slagwerkgroepen staan onder leiding van dirigent Marius Bongers. Tijdens het voorjaarsconcert zullen de twee groepen worden samengevoegd tot een grote malletband. Op deze wijze kan een zeer grote diversiteit aan slagwerkinstrumenten aan het publiek worden getoond. Het belooft dan ook een zeer verrassend optreden te worden. Deze grote malletband zal onder meer “Music” van John Miles, “You can call me Al” van Paul Simon en “Played alive (The bongosong)” van Safri Duo ten gehore brengen.

Jeugdige klanken door B-orkest

Na het optreden van de grote slagwerkgroep zal het B-orkest een optreden verzorgen. Het B-orkest is één van de opleidingsorkesten van de vereniging en staat onder leiding van dirigent Gerjo Seesink. Tijdens dit concert zal het orkest twee werken voor u uitvoeren. Het eerste werk is Ross Roy van Jacob de Haan. Dit werk gaat over de gelijknamige monumentale villa in Brisbane (Australie) waarin een middelbare school is gevestigd. Het werk vormt een metafoor voor de jaren die op school worden doorgebracht. Thema's die in het werk terugkomen zijn onder meer trots, discipline en vriendschap. Het tweede werk dat het B-orkest uitvoert is Pophits.nl van Peter Kleine Schaars. In dit werk worden vier bekende pophits vertolkt, te weten “Lippen op de Mijne” van Nick & Simon, “Dochters” van Marco Borsato, “Tuintje in Mijn Hart” van Damaru & Jan Smit en “So Incredible” van Ilse de Lange.

Prachtige herdenkingsmuziek door het A-orkest

Het concert wordt afgesloten met een optreden van het A-orkest. Dit optreden staat in het teken van concertwerken die zijn geschreven ter herdenking aan een bijzondere gelegenheid. Het orkest staat onder de artistieke leiding van Henk-Jan Heijnen uit Winterswijk.

Het werk A movement for Rosa van Mark Camphouse is geschreven ter nagedachtenis van burgerrechtenactiviste Rosa Parks. Zij werd bekend omdat zij in 1955 weigerde om haar plaats in de bus af te staan aan een blanke. Dit leidde uiteindelijk, na tussenkomst van onder meer Martin Luther King en veel geweldloos protest, tot afschaffing van de discriminerende wetgeving. Het werk verbeeldt haar leven vanaf de (zorgeloze) jeugd, naar de hectiek van de rassenstrijd om uiteindelijk te eindigen in de serene rust van de oude dag. De slottonen waarschuwen echter voor het altijd sluimerende racisme.

Het tweede herdenkingswerk is An American Elegy van componist Frank Ticheli. Dit werk is geschreven ter nagedachtenis aan hen die hun leven verloren bij de schietpartij op de Columbine High School in 1999 en ter ere van de overlevenden. In het werk komen contrasterende thema's zoals enerzijds de kwetsbaarheid van het leven en anderzijds moed en hoop aan de orde.

Ten slotte voert het A-orkest Windows of the World van Peter Graham uit. In dit werk worden de verschillende prachtige landschappen en (muziek)culturen over de hele wereld geëerd. Achtereenvolgens komen in dit werk voorbij Latijns Amerika, het regenwoud in de Amazone, de opkomende zon in Japan, dreigende muziek uit de Sahara, dromerige Keltische muziek van de Britse eilanden en de smeltkroes van de Verenigde Staten van Amerika.

Informatie en kaarten

Het concert vindt plaats in het ‘Borchuus’ te Varsseveld. De zaal is open vanaf 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en kosten €  7,50. Donateurs van de vereniging hebben vrij toegang op vertoon van hun donateurskaart (maximaal 4 personen). Vooraf en tijdens de pauze is er gelegenheid tot koffiedrinken in de prachtige Agora, dé ontmoetingsplek van het Borchuus.

Wie meer wil weten over het concert kan terecht op de website (www.jubalvarsseveld.nl) of Facebook-pagina (www.facebook.com/jubalvarsseveld) van de vereniging. Onder het kopje “agenda”/”evenementen” kunt u onder meer alvast luisteren naar de werken die tijdens het concert worden uitgevoerd.

 

Noot voor de pers: neem voor meer informatie contact op met Thera Lammers (secretaris) op telefoonnummer: (0315) 79 50 17 of e-mailadres: info@jubalvarsseveld.nl.

Tags :

Persberichten

Share This :