Traditionele soepactie Jubal Varsseveld in modern jasje

Persberichten

Varsseveld – Op zaterdag 26 januari 2019 houdt muziekvereniging Jubal voor de 27e keer haar jaarlijkse soepactie. Leden en vrijwilligers gaan van deur tot deur met diepgevroren soepen en met rookworst. De actie gaat met de tijd mee met online voorverkoop en digitaal betalen bij de verkopers.

Muzikale maaltijd met soep en worst

Jubal gaat van deur tot deur in Varsseveld, Heelweg, Sinderen en Westendorp met erwtensoep, Chinese tomatensoep en rookworst. De soep wordt diepgevroren verkocht in bakken van 1 liter. De soep is zeker 18 maanden houdbaar.

Eerst het buitengebied, dan de kernen

De actie start om 9.00 uur voor het buitengebied en rond 10.00 uur begint de verkoop voor het centrum van Varsseveld. Bewoners in het soepgebied kunnen tot ongeveer 14.00 uur leden van Jubal aan de deur verwachten. Wie de verkopers van Jubal heeft gemist kan ook tot 15.00 uur bij Den Es terecht om soep of worst te kopen, of om een vrijwillige gift te doen (Oranjestraat 30 te Varsseveld).

Online voorverkoop en digitaal betalen

Steeds minder mensen hebben contact geld in huis. Vorig jaar heeft Jubal daarom geëxperimenteerd met de online voorverkoop. De animo was heel groot. Vandaar dat ook dit jaar de digitale ‘soepshop’ is geopend op www.jubalvarsseveld.nl/soepshop. De bestelde soep wordt op de dag van de soepactie gratis thuisbezorgd. Verder kan er bij de verkopers aan de deur eenvoudig betaald worden via de app of het internetbankieren van de eigen bank.

Prijzen en aanbieding

De soep kost € 5,00 per liter, de rookworst € 2,50 per stuk. De aanbieding is twee liter soep naar keuze en een rookworst voor slechts twaalf euro.

Opbrengst voor jeugd en maatschappelijke activiteiten

Jubal is de grootste muziekvereniging van de gemeente met de meeste jeugd. Het in stand houden van de jeugdopleiding is prijzig. Met de opbrengst hoopt Jubal de jeugdopleiding in stand te kunnen houden, evenals de vele andere maatschappelijke activiteiten die Jubal onderneemt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vereniging wordt verwezen naar de website: www.jubalvarsseveld.nl.

Tags :

Persberichten

Share This :