Thijs en Sten organiseren openbaar examenconcert op euphonium en slagwerk

Persberichten

21 april is het zover: de 18-jarige Thijs (Euphonium) en de 19-jarige Sten (Slagwerk) mogen na maanden voorbereiding laten zien wat ze kunnen in een openbaar examenconcert. Zij hopen hiermee hun D-diploma te behalen. Door deze bijzondere combinatie aan instrumenten belooft het een spetterende avond te worden met een gevarieerd programma.

Programma

Het programma van de avond is zeer gevarieerd. Er worden o.a. solo’s gepeeld, het A-orkest zal beide heren ieder voor zich begeleiden, het Slagwerk Ensemble komt aan bod om Sten te begeleiden, er is een stuk met pianobegeleiding en als klap op de vuurpijl zullen Thijs en Sten ook nog gezamenlijk een stuk uitvoeren, geheel gearrangeerd door Thijs zelf. Kortom: een programma vol leuke afwisselingen waarin verschillende stijlen en uitvoeringen aan bod komen.

Organisatie en beoordeling

Dit examenconcert is een zogenaamd ‘recital’ examen, wat inhoudt dat het hele concert georganiseerd wordt door de leerlingen zelf. Van het concert programma tot aan de decoratie en inrichting van de kerk; alles is compleet verzorgd door Thijs en Sten. Een heel karwei dus!

De beoordeling van de gespeelde stukken wordt ter plekke gedaan door de aanwezige twee examinatoren. Na afloop van het concert trekken deze beide examinatoren zich terug voor een kort overleg. Direct na dit overleg wordt er bekend gemaakt of Sten en Thijs het examen met succes hebben afgelegd en welke cijfers daar bij horen.

Achtergrond

Sten is in 2011 begonnen bij Jubal met “Muziek Maak Je Zelf” (de zogeheten voorloper van het startersspektakel). Hierna heeft hij gekozen voor het slagwerk. Waar het eerst voornamelijk ongestemd slagwerk was dat hij speelde, heeft later zijn focus meer gericht op het gestemde gedeelte. Beide onderdelen zullen wél aan bod komen tijdens dit examen om op deze manier een zo breed mogelijke kant van het slagwerk te laten zien.

Thijs is in 2009 begonnen bij Crescendo in Sliedrecht. Daar viel na alle instrumenten geprobeerd te hebben de keuze op euphonium. Zijn D-examen stond bij Crescendo voor juni 2020 geplanned maar corona gooide roet in het eten. Hij is in 2020 verhuisd naar Megchelen en in de zoektocht naar een nieuwe vereniging bij Jubal terecht gekomen, waar hij nu dus al bijna 3 jaar speelt.

Hoogste amateurniveau

Het D-diploma is het hoogste amateurniveau en is een belangrijke opstap voor toegang tot het conservatorium. “We zijn erg trots op Thijs en Sten, en ons opleidingsprogramma dat dit mogelijk maakt.”, aldus voorzitter Mark Jansen.

Volledige programma

 • Ballad – Allen Vizzutti –Thijs (Solo)
 • 4 horsemen – Mitch Markovich – Sten (Trom Kwartet)
 • Furioso and Valse in D minor – Earl Hatch – Sten (Solo)
 • Dance of the Drums – Gene Koshinski –  Sten (Percussie Duet)
 • Euphonium Concerto – Joseph Horovitz – Thijs (Duet piano Gerben – Hobelmans)
 • Yellow After The Rain – Mitchell Peters – Sten (Solo)
 • Teasers – Leon Camp – Sten (met SE)
 • Pauze
 • Stevie Wonder Medley – Thijs Groenewegen – Sten & Thijs (met drummer – Bram Ellenkamp)
 • The Green Hill – Bert Appermont – Thijs (met A-orkest)
 • Tribute to Lionel – Andre Waignein – Sten (met A-orkest)
 • Dual – Andrew Pierce – Thijs (Duet met Jochem met A-orkest)

Tijd en locatie

Het concert vindt plaats op vrijdag 21 april 2023 in de Grote Kerk in Varsseveld. De starttijd is 20.00 en de toegang is gratis. Graag zien wij jullie allemaal verschijnen om deze 2 heren aan te moedigen. Meer informatie over het concert en de muziek vereniging is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl.


Noot voor de pers: neem voor meer informatie contact op met secretaris Christel Wevers (06 50 97 64 58 / info@jubalvarsseveld.nl).

Tags :

Persberichten

Share This :