Startersspektakel: muzikale kennismaking voor kinderen vanaf groep 5

Persberichten

Varsseveld – Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld start binnenkort met een nieuwe cursus genaamd “Startersspektakel”. Een turbo-kennismaking met de muziek met muziekles op 3 verschilende instrumenten. Ook wordt samen met de andere kinderen een voorstelling in elkaar gezet op het instrument van keuze.

Groepsles op 3 verschillende instrumenten

De cursus start met een klassikale bijeenkomst met alle kinderen samen. Hier worden de kinderen in drie groepjes verdeeld. In die groepjes krijgen de kinderen muziekles op 3 verschillende instrumenten. Dit gaat om een houten blaasinstrument, een koperen blaasinstrument en een of meer slagwerkinstrumenten. Na drie weken schuift het groepje door naar het volgende instrument, zodat na 9 weken ieder kind op 3 verschillende instrumenten les heeft gehad.

Samen theatervoorstelling maken

Na de groepslessen komen de kinderen weer als geheel bij elkaar, om in 5 weken samen een prachtige voorstelling in elkaar te zetten. Tijdens de voorstelling spelen de kinderen op het instrument van hun keuze. De voorstelling wordt in week 16 uitgevoerd op een echt podium met een zaal vol met publiek (met papa’s/mama’s, opa’s/oma’s en andere geïnteresseerden).

Vervolgles mogelijk

De kinderen die enthousiast zijn geworden voor muziek, kunnen zich na afloop direct aanmelden voor vervolglessen op een instrument naar keuze. Jubal biedt hierbij zowel individuele lessen als groepslessen aan. Meer informatie daarover is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl/muziekles

Data, locatie, kosten

De cursus vindt plaats op vrijdagmiddag van 17.30-18.15 uur in het Borchuus te Varsseveld. De eerste bijeenkomst is op 27 september 2019 en de eindvoorstelling is op 31 januari 2020. De kosten bedragen eenmalig € 100,– (all-in). Jubal verzorgt de instrumenten. Meer informatie is te vinden op de website via www.jubalvarsseveld.nl/muziekles. Daar is ook het aanmeldformulier te vinden. De cursus is bedoeld voor basisschoolleerlingen vanaf groep 5.


Noot voor de pers. Neem voor vragen contact op met de leerlingencoördinator Elly Kloeze (leerlingencoordinator@jubalvarsseveld.nl)

 

 

 

Tags :

Persberichten

Share This :