Scrooge op tournee in Varsseveld!

Persberichten

Varsseveld – Op zaterdag 12 december vindt er een verrassende ontmoeting plaats tussen Jeugdtheater ’t Kinderspöl uit Sinderen (onderdeel van Toneelvereniging ’t Buurtschap) en het B-orkest van Chr. Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld. Tijdens deze uitvoering wordt het publiek getrakteerd op het beste van twee werelden…

Toneel

‘Het kerstfeest van Scrooge’, naar Charles Dickens’ ‘A Christmas Carol’, is een bewerking van Harry Smits. Het stuk is door leden van de Sinderense Toneelvereniging ’t Buurtschap geschikt gemaakt voor jeugdtheater. Het verhaal leent zich prima voor een uitvoering vóór, en door kinderen. Jeugdtheater ’t Kinderspöl vertolkt graag haar uitvoering voor u. Deze familievoorstelling is geschikt voor volwassenen maar bovenal ook voor kinderen vanaf 5 jaar.

Muziek

Het B-orkest van Jubal begeleidt de uitvoering van ’t Kinderspöl. Daarnaast zal het ook zelf enkele werken ten gehore brengen. “Een prachtige presentatie van jeugdige muzikanten en liefhebbers van jeugdtheater.”, aldus voorzitter Erwin Heersink van Jubal. “Toen wij de uitnodiging van Jubal ontvingen om samen een (kerst)concert te geven met het B-orkest van Jubal hebben we geen moment getwijfeld.”, vult Udo Klompenhouwer, voorzitter van Toneelvereniging ’t Buurtschap aan. De voorzitters zijn het er over eens dat zowel muziek als toneel bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen, niet alleen als individu, maar vooral ook als onderdeel van de samenleving.

Het verhaal…

De oude Scrooge is een gierige vrek, die geen cent kan missen en iedereen afsnauwt die bij hem aanklopt voor hulp. Zelfs op Kerstavond zit hij nog op zijn kantoor zijn geld te tellen. Maar onverwacht krijgt hij bezoek: eerst van zijn oude compagnon Marley, die eigenlijk al lang dood is… Vervolgens krijgt hij bezoek van drie geesten die hem laten zien hoe hij vroeger was, hoe hij nu is en hoe het met hem zal aflopen… En dat lijkt er ogenschijnlijk niet al te goed uit te zien…………

Locatie

De uitvoering van ‘Het Kerstfeest van Scrooge’ vindt plaats in de Grote- Of Laurentiuskerk te Varsseveld, op 12 december a.s. De kerk wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot een echte theater/muziekzaal. Wilt u of uw kinderen getuige zijn van deze prachtige avond door jeugdtheater ’t Kinderspöl uit Sinderen en het B-orkest van Chr. Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld, dan zijn u en uw kinderen van harte uitgenodigd. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De uitvoering begint om 19.30 uur en duurt ca. 1 ½ uur. Volwassenen betalen € 5,00. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen voor € 3,50 getuige zijn van dit prachtige spektakel. Kaarten zijn beschikbaar aan de zaal. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees op tijd!

Meer informatie?

Wilt u getuige zijn van deze prachtige avond door twee jeugdige groepen Achterhoekse muzikanten/toneelspelers, dan bent u van harte uitgenodigd. Voor meer informatie over deze avond en het deelnemende orkest en de deelnemende toneelvereniging kunt u terecht op de website van beide verenigingen, www.jubalvarsseveld.nl of www.tbuurtschap.nl.

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Seesink, secretaris van Christelijke Muziekvereniging Jubal, e-mail: jolanda@jubalvarsseveld.nl, tel. 0315-244283.

Tags :

Persberichten

Share This :