Prachtig resultaat voor Chr. Muziekvereniging “Jubal” op concours te Enschede

Persberichten

Varsseveld – Op zaterdag 18 november heeft het A-orkest van Muziekvereniging “Jubal” uit Varsseveld een bijzonder goed resultaat geboekt op het KNFM-concours te Enschede. Met een 8,3 gemiddeld is het A-orkest op dit concours zeer goed beoordeeld door de jury.

Mijlpaal
Met dit resultaat heeft het orkest een mijlpaal bereikt. Nog nooit eerder kwam het orkest uit in de 1e divisie; het hoogst haalbare niveau voor amateur-orkesten. Ook voor dirigent Henk Jan Heijnen uit Winterswijk, was het de eerste keer op het hoogste plan. De jury heeft hiermee overduidelijk aangegeven dat Jubal inderdaad thuishoort op dit allerhoogste niveau. Zowel de leden als de dirgent zijn dan ook zeer tevreden met de behaalde punten.

Bewondering alom
De afgelopen maanden heeft het A-orkest hard gewerkt in de voorbereiding naar dit concours toe. Het resultaat mocht er wezen. Op vrijdag 17 november werd voor het eigen publiek een try-out gehouden in de Grote- of Laurentius Kerk. Het aanwezige publiek was laaiend enthousiast over de keuze van de werken, maar meer nog over de uitvoering ervan. In Enschede was dit niet anders. Ook hier oogstte de Varsseveldse vereniging veel bewondering voor haar optreden.

Emoties
“We hebben met ons optreden veel emoties losgemaakt”, aldus Erwin Heersink, voorzitter van de vereniging. De keuze van de werken leende zich hier ook prima voor. Na het prachtige koraal “Gouden Harpen ruisen” werd het stuk “The Seven Wonders of the Ancient World” gespeeld, waarin de zeven wereldwonderen muzikaal worden uitgebeeld. Jubal voerde de eerste drie delen uit: “The Temple of Artemis”, “The Great Pyramid of Cheops” en “The Statue of Zeus” Als keuzewerk stond “Oscar for Amnesty” op het programma. In dit werk worden de mensenrechten in het El Salvador van de jaren zeventig aan de kaak gesteld.

Meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de vereniging? Kijkt u dan eens op www.jubalvarsseveld.nl. Op de website zijn ook alle juryrapporten en de toegekende cijfers volledig na te lezen.

Tags :

Persberichten

Share This :