PERSBERICHT: Valentijnsconcert in romatische sferen bij Jubal Varsseveld

Persberichten

Varsseveld – Op Valentijnsavond, zaterdag 13 februari 2010, organiseert muziekvereniging Jubal uit Varsseveld een concert in romantische sferen. Tijdens dit Valentijnsconcert brengen de verschillende onderdelen van de vereniging diverse nummers ten gehore met als overkoepelend thema ‘de liefde’.

Zondag 14 februari is het Valentijnsdag, een dag waarop geliefden traditioneel hun liefde voor elkaar nog eens extra naar elkaar toe uiten. Hierbij wordt vaak muziek gebruikt. Wat is er dan ook mooier om op de vooravond van de Valentijnsdag alvast in de romantische sferen te komen…

Programmathema ‘de liefde’

Over het thema “de liefde” zijn in allerlei genres nummers geschreven. Jubal kiest er dan ook voor om tijdens het Valentijnsconcert een zeer gevarieerd programma ten gehore te brengen. Het A-orkest voert vijf nummers voor u uit, waaronder het rustige nummer ‘Adios no niño’, bekend van de traan van Maxima tijdens haar huwelijksceremonie, het klassieke werk ‘Romeo & Juliet’ van de Russische componist Sergei Prokofiev (1891-1953) en het popnummer ‘Love Story’ uit de gelijknamige film uit 1970. Het B-orkest brengt voor u o.a. een suite over het romantische leven van Robin Hood en het popnummer ‘You are the Sunshine of my life’ van Stevie Wonder ten gehore. Het C-orkest voert zelfs een solowerk over de liefde uit: ‘Romance for Horn’. Soliste bij dit werk is de 12-jarige Nieke Kodde.

De malletband van Jubal brengt u in vervoering door o.a. de nummers ‘Hot, Hot, Hot!’ en het bekende popnummer ‘Eloïse’ van Paul Ryan in haar programma op te nemen.

Deelnemende verenigingsonderdelen

Aan de avond verlenen zowel het A-orkest en de Malletband, als de twee opleidingsorkesten (B- en C-orkest) hun medewerking. Het A-orkest is een harmonieorkest met ruim 50 leden en staat onder de artistieke leiding van Henk-Jan Heijnen. Het orkest komt al jaren op concoursen uit in de hoogste afdeling voor amateurmuzikanten. De Malletband is het onderdeel van Jubal waar uitsluitend (melodisch en niet-melodisch) slagwerk bespeeld wordt. De instructeur van de Malletband is Marius Bongers. Het B-orkest is één van de drie leerlingenorkesten en staat open voor leerlingen die ongeveer twee jaar les hebben gehad. Het orkest staat onder de deskundige leiding van Gerjo Seesink. In het C-orkest spelen leerlingen die ongeveer een jaar les hebben gehad. Dit orkest wordt tevens gedirigeerd door Henk-Jan Heijnen.

Informatie en kaarten

Het concert vindt plaats in de Grote Kerk aan het Kerkplein in het centrum van Varsseveld. Kaarten voor het concert kosten € 5,00. De zaal is open vanaf 19.30 uur; aanvangstijd is 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Donateurs van de vereniging hebben vrij toegang. Wilt u meer weten over dit prachtige concert en onze vereniging? Kijk dan eens op www.jubalvarsseveld.nl.

 


Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Seesink, secretaris van Christelijke Muziekvereniging Jubal, e-mail jolanda@jubalvarsseveld.nl

Tags :

Persberichten

Share This :