Persbericht: Muziekmarathon zet centrum Varsseveld op stelten

Persberichten

Varsseveld – Op zaterdag 5 juli organiseert muziekvereniging Jubal in het centrum van Varsseveld een muziekmarathon. Van 10 uur 's morgens tot tien uur 's avonds is er van alles te doen rond het centrale thema “muziek”. Het belooft een afwisselende dag te worden.

Twaalf uur lang muziek maken
Tijdens de muziekmarathon wordt er maar liefst 12 uur achter elkaar muziek gemaakt door de leden van Jubal. Dat is zelfs voor de getrainde amateurmuzikanten nog een hele uitdaging. Het programma wordt om 10.00 uur 's morgens geopend en 's avonds afgesloten met een spetterend galaconcert. Een unieke dag vol met muziek, die met recht een marathon genoemd mag worden.

Diverse optredens op meerdere podia
In en rond het Borchuus zullen meerdere podia zijn waarop verschillende optredens plaatsvinden. Niet alleen het A-orkest en de Malletband, maar ook de verschillende opleidingsorkesten zullen van zich laten horen. Verder zijn er optredens van diverse ensembles en solisten en zullen de muzikanten worden getraind in het marcheren door een militaire drill instructor.

Een van de hoogtepunten overdag is het optreden van de slagwerkgroep “Lood um old iezer”. Deze groep werd tijdens de vorige muziekmarathon gespot en heeft vervolgens mogen optreden in het Gelredome voor 40.000 bezoekers! “Het belooft een fantastische en heel afwisselende dag te worden”, aldus Roel Arentsen, voorzitter van de muziekmarathoncommissie.

Niet alleen luisteren, maar ook veel zelf doen
Er is ook alle ruimte voor het publiek om zelf mee te doen. Zo worden er workshops gegeven op verschillende instrumenten door de docenten van Jubal. De ideale kans om eens op laagdrempelige wijze een instrument uit te proberen, of juist een oude liefde weer nieuw leven in te blazen. “Kom vooral langs en ervaar zelf hoe leuk muziek maken is”, aldus koperdocent Gerjo Seesink.

Overdag zijn er enkele wedstrijden voor het publiek. Wie blaast er het langst op een instrument naar keuze en wordt “de Varssevelder met de langste adem”? En wie voert officieel de boventoon en produceert de meeste decibellen? De kinderen kunnen zich ondertussen heerlijk uitleven in de kidscorner.

Tijdens het afsluitende avondconcert is er de gelegenheid een volledig orkest te dirigeren. “Ik sta graag mijn dirigeerstokje af om te zien of er onder het Varsseveldse publiek een echte Maestro schuil gaat”, aldus dirigent Henk-Jan Heijnen. De kans bij uitstek om eens te ervaren hoe moeilijk (of misschien juist makkelijk…) dirigeren is.

Na meer dan 10 jaar
De vorige muziekmarathon van Jubal vond plaats op 21 juni 2003, dus ruim tien jaar geleden. In die tien jaar tijd is er veel veranderd bij de vereniging. Destijds bestond Jubal uit het A-orkest, de Malletband en het B-orkest (opleidingorkest). Dankzij een succesvol jeugdbeleid zijn daar maar liefst drie opleidingsorkesten bijgekomen (het mini-C, het C-orkest en het jeugdslagwerkensemble). Het aantal jeugdleden groeide navenant mee, zo sterk zelfs dat op dit moment bijna 50% van Jubal jonger is dan 18 jaar.

Opbrengst voor de jeugd van Jubal
De opbrengst van de muziekmarathon is bedoeld voor de jeugd van Jubal. Het grote aantal jeugdleden moet namelijk voorzien worden van instrumenten. Met een gemiddelde aanschafprijs van ongeveer 2.500 euro per instrument (en dus per lid!) is dit een grote kostenpost voor de vereniging. Ook het in stand houden van de vele opleidingsorkesten is een kostbare aangelegenheid.

De leden van Jubal zullen binnenkort met sponsorformulieren bij vrienden, familie en bekenden langs komen. “We willen blijven investeren in onze jeugd”, aldus voorzitter Mark Jansen. “Dit doen we door de jeugdleden te voorzien van goede instrumenten en hen al na enkele muzieklessen te laten meespelen in goede opleidingsorkesten. Iedere euro die het publiek daaraan wil bijdragen is meer dan welkom”.

Meer informatie
De muziekmarathon vindt plaats op 5 juli 2014 van 10.00 – 22.00 uur in en rond het Borchuus (Kerkplein) in Varsseveld. Meer informatie over de muziekmarathon is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl/muziekmarathon. Daar is binnenkort ook het volledige dagprogramma na te lezen en kan worden aangemeld voor workshops of voor deelname aan Maestro.

–————–
Noot voor de pers: neem voor meer informatie contact op met Roel Arentsen (voorzitter muziekmarathoncommissie) op 0315 24 16 99 / roel@jubalvarsseveld.nl of met Mark Jansen (voorzitter Jubal) op 06-48 35 10 42 / voorzitter@jubalvarsseveld.nl.
 

Tags :

Persberichten

Share This :