Persbericht: lenteconcert door Jubal Varsseveld

Persberichten

Varsseveld – Christelijke Muziekvereniging ‘Jubal’ organiseert op zaterdag 5 april a.s. een lenteconcert.

Avondvullend programma
Tijdens het lenteconcert worden optredens verzorgd door drie onderdelen van de vereniging, te weten het A-orkest, het B-orkest en de Malletband. Het A-orkest, onder leiding van Henk-Jan Heijnen, opent het programma. Na de pauze vervolgt de Malletband, onder leiding van Marius Bongers. Het concert wordt afgesloten door het B-orkest onder leiding van Gerjo Seesink

Programma A-orkest: symfonische blaasmuziek
Het programma van het A-orkest kenmerkt zich door een mooie balans van veel originele composities voor symfonisch blaasorkest en enkele klassieke werken. Het orkest speelt onder meer het prachtige en ingetogen On a Hymn Song, dat de Amerikaan David Holsinger baseerde op de hymn ‘It is Well with my Soul’. Verder klinkt er klassieke muziek van Camille Saint-Saëns. Van hem hoort u de bekende Dance Bacchanale uit de opera Samson and Delila. Liefhebbers van Mexicaanse muziek komen volop aan hun trekken met Danzon nr. 2 van Arturo Marquez

Programma Malletband: mix van filmmuziek en slagwerkwerken
De Malletband voert een gevarieerd programma op met o.m. filmwerken en enkele originele composities voor slagwerkgroepen. Zo wordt het werk Beach Song van de componist Hans Zimmer uitgevoerd, bekend van de film True Romance. Verder wordt IO, the moon en the giant uitgevoerd, een origineel werk voor slagwerkgroepen dat gaat over de maan IO bij de planeet Jupiter. Ook wordt de klassieke Czardas uitgevoerd.

Programma B-orkest: thema Amerika
Het programma van het B-orkest is gericht op het thema Amerika. Zo wordt een medley uitgevoerd met allerlei liedjes in de Country and Western stijl. Verder wordt filmmuziek uitgevoerd uit de film The Innerlight van de Star Wars serie. Ook worden diverse vrolijke noten gekraakt met de Mambo nr. 5 en swingende muziek I go to Rio.

Informatie en kaarten
Het concert vindt plaats in de Grote Kerk te Varsseveld en vangt aan om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en kosten € 7,50. Via de website vindt er voorverkoop plaats. Donateurs van de vereniging hebben vrij toegang op vertoon van hun donateurskaart (max. 2 personen). Wilt u meer weten over dit prachtige concert en onze vereniging? Kijk dan eens op www.jubalvarsseveld.nl.


Noot voor de pers: neem voor meer informatie contact op met Thera Lammers (secretaris) op telefoonnummer: (0315) 79 50 17 of e-mailadres: info@jubalvarsseveld.nl.

Tags :

Persberichten

Share This :