Persbericht: Kerstconcert met regionaal talent in Grote Kerk te Varsseveld

Persberichten

Persbericht: Kerstconcert met regionaal talent in Grote Kerk te Varsseveld

Op vrijdagavond 23 december 2011 organiseert Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld in de Grote Kerk te Varsseveld een kerstconcert in samenwerking met zanger Rutger de Vries en Kleinkoor Second Edition.

Avond in kerstsfeer

Het kerstconcert is een doorlopend, avondvullend programma dat geheel in het teken van kerst staat. Aan het concert wordt medewerking verleend door drie partijen: zanger Rutger de Vries uit Winterswijk, het kleinkoor Second Edition uit Lichtenvoorde en het A-orkest van Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld. Gedurende het kerstconcert verzorgen zij afwisselend verschillende optredens, zowel gezamenlijk als alleen. De Grote Kerk in Varsseveld wordt speciaal voor deze avond aangekleed in kerstsfeer, onder meer door bijzondere lichteffecten met de professionele licht- en geluidsinstallatie van T3. “Het is de bedoeling dat iedereen al bij binnenkomst in de kerk in de kerststemming komt en na afloop met dat goede kerstgevoel het kerstweekend in gaat”, aldus voorzitter Erwin Heersink.

Regionaal muzikaal talent

De muzikale leiding van de avond is in handen van dirigent Henk-Jan Heijnen uit Winterswijk. “Ik ben erg blij en er trots op dat ik leiding mag geven aan deze avond met zo veel regionaal muzikaal talent bij elkaar”, aldus de dirigent. “Deze combinatie van een fantastische zanger, een goed koor en een vakkundig orkest in één programma is werkelijk uniek in de regio. Bekijk eens de filmpjes van Rutger, Second Edition en Jubal via de website van Jubal (www.jubalvarsseveld.nl) en laat je overtuigen”.

Rutger de Vries

Rutger de Vries is een regionaal zeer bekende zanger. Hij heeft al diverse grote musicalrollen mogen vervullen bij het Winterswijks Muziektheater en diverse andere verenigingen, met als laatste hoogtepunt de vertolking van de rol van Jezus in de musical “Jesus Christ Superstar” in 2010 in het Steengroevetheater te Winterswijk. In oktober 2010 won Rutger overtuigend een aflevering van het programma “Una Voce Particulare”. Jurylid Hans van Willigenburg noemde hem toen “het best bewaarde geheim van Winterswijk” en (opera)zangeres Charlotte Margiono prees hem met de woorden: “Zo willen wij zingen, zoals jij zingt”. Dit theaterseizoen maakt Rutger samen met Ernst Daniel Smid en Maghen Hilgersum een theatertour langs de Nederlandse theaters. Tijdens het kerstconcert zingt Rutger diverse nummers, zowel alleen als onder begeleiding van het orkest. Zo wordt onder meer het nummer “Anthem” uit de musical “Chess” door hem uitgevoerd, onder begeleiding van het orkest. Bijzonder is de uitvoering van het wereldberoemde werk “O Holy Night / Cantique De Noel” van Adolphe Adam (1847), bekend van onder meer vertolkingen door Luciano Pavarotti en Celine Dion. Jubal heeft speciaal voor dit kerstconcert een arrangement voor harmonieorkest laten schrijven door arrangeur Jos Pijnappel. Het A-orkest zal Rutger met dit arrangement begeleiden.

Second Edition

Second Edition uit Lichtenvoorde is een kleinkoor bestaande uit 13 leden, dat geroemd wordt vanwege zijn warme klank. Het koor zingt vaak ingetogen en subtiel, maar als het lied het toelaat, ook vol passie. Het koor heeft vorig jaar de Classic FM korencompetitie gewonnen. Het koor staat onder leiding van Esther van der Heijden en wordt, bij gelegenheid, begeleid door pianist Dennis Vallenduuk. Tijdens het kerstconcert zal het koor zowel a capella als met pianobegeleiding sfeervolle,inspirerende nummers ten gehore brengen. Nummers als “Inspiratie” uit de musical “Joe”, “May it be” van zangeres Enya en enkele Engelse Christmas Carols.

A-orkest Jubal Varsseveld

Het A-orkest is het grootste orkest van Chr. Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld. Het orkest telt zo’n 60 leden en staat onder leiding van dirigent Henk-Jan Heijnen. Sinds 3 november 2001 komt het orkest op concoursen uit op het hoogste niveau voor amateurmuzikanten (bevestigd op concoursen in 2006 en 2010). Het A-orkest voert op het kerstconcert onder meer het nummer “Russian Christmas Music” van Alfred Reed uit. Het betreft een prachtige concertwerk geïnspireerd op een Russisch kerstlied uit de 16e eeuw en diverse motieven vanuit de Russisch-Orthodoxe liturgische muziek van de Oosters-orthodoxe Kerk. Daarnaast worden ook diverse veel luchtiger werken uitgevoerd bekend uit de popmuziek en musicals, zoals “Jingle Bells Rock”, “Wonderfull Christmas Time” en “the Night Before Christmas”.

Voorverkoop met 20% korting

Kaarten voor het concert kosten € 15,00. Bij ieder kaartje is één gratis consumptie in de pauze inbegrepen. Er zijn alleen zitplaatsen.

Tijdens de voorverkoop zijn kaarten met 20% korting te verkrijgen. Een kaartje kost tijdens de voorverkoop dus nog slechts € 12,00 per stuk. De voorverkoop is gestart op 19 november en vindt plaats via de website van Muziekvereniging Jubal (www.jubalvarsseveld.nl). Klik hiervoor op de optie “webshop” in het linkermenu en volg de instructies op het scherm. Bestelde kaarten kunnen op de avond van het concert vooraf worden afgehaald, of per post worden toegezonden.

Meer informatie?

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. De in de voorverkoop bestelde kaarten kunnen ook vanaf 19.00 uur worden afgehaald. Meer informatie over het kerstconcert, zoals filmpjes van alle deelnemende muzikanten, is te vinden in de agenda op de website van Jubal: www.jubalvarsseveld.nl.


Noot voor de pers: via www.jubalvarsseveld.nl/pers zijn foto’s van Rutger de Vries en Second Edition te downloaden. Ook de poster van het kerstconcert is daar in grote kwaliteit te downloaden. Foto’s van het A-orkest van Jubal zijn te verkrijgen bij Heini Peters (www.heinipeters.nl). Neem voor meer informatie contact op met Thera Lammers (secretaris) op telefoonnummer: (0315) 79 50 17 of e-mailadres: info@jubalvarsseveld.nl.

Tags :

Persberichten

Share This :