Persbericht: Jubal repeteert onder leiding van beste dirigent ter wereld

Persberichten

Varsseveld – Het A-orkest van muziekvereniging Jubal heeft met twee grote concerten een druk najaar voor de boeg. Allereerst verleent het orkest op 16 november medewerking aan het jubileumconcert van het Varsseveldse mannenkoor. Daarna zal op 8 december in de DRU in Ulft een concert in de prestigieuze HRFSTWND-concertreeks worden verzorgd. Ter voorbereiding op dit alles organiseert de vereniging een repetitieweekend op 12 en 13 oktober. Op zaterdagmiddag zal het orkest repeteren onder leiding van Andrea Gasperin, winnaar van de dirigeerwedstrijd van het Wereld Muziek Concours.

Jubileumconcert Varssevelds mannenkoor

Het Varssevelds Mannenkoor bestaat dit jaar 140 jaar. Ter gelegenheid hiervan verzorgt het koor op zaterdag 16 november een theaterconcert in schouwburg Amphion te Doetinchem. Onder de titel “Harmony” onderneemt het Varssevelds Mannenkoor een muzikale reis in vier scènes. Het belooft een boeiende avond te worden, ondersteund met allerlei visuele effecten en decorwisselingen. Aan de avond wordt medewerking verleend door zanger en musicalster Rutger de Vries, pianist Anita Simmes en regisseuse Carlijn Niesink. De orkestrale begeleiding wordt verzorgd door het A-orkest van Jubal.

HRFSTWND concertreeks

Onder de naam HRFSTWND wordt jaarlijks een concertreeks georganiseerd. De beste amateurorkesten uit de provincie Gelderland treden op in uitstekende concertzalen met evenwichtige programma’s, uitmuntende solisten en zelfs enkele premières. Het doel van de concertreeks is de blaasmuziek bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.

De orkesten die aan HRFSTWND deelnemen zijn orkesten die musiceren op een hoog niveau en beschikken over goede opleidingsfaciliteiten. HRFSTWND is na zes edities met in totaal 37 concerten op 15 locaties en met ruim 15.000 enthousiaste bezoekers een fenomeen. Meer informatie is na te lezen op de website www.hrfstwnd.nl.

Het A-orkest van Chr. Muziekvereniging Jubal doet dit jaar voor het eerst mee aan HRFSTWND. Op 8 december 2013 zal het orkest samen met fanfare St. Cecilia uit Millingen aan de Rijn in de DRU te Ulft een programma uitvoeren met als thema “kunst”. Tijdens het concert zal Thorwald Jørgensen soleren op de theremin. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Repetitieweekend op 12 en 13 oktober

Het weekend van 12 en 13 oktober staat voor het A-orkest van Jubal volledig in het teken van de voorbereidingen op voornoemde concerten. Op beide dagen zal namelijk volop worden gerepeteerd in het verenigingsgebouw van Union te Zelhem. De meeste repetities tijdens dit weekend zullen onder leiding staan van Henk-Jan Heijnen. Het dirigeerstokje wordt op zaterdagmiddag echter overgenomen door een bijzondere gastdirigent, te weten Andrea Gasperin.

Andrea Gasperin is winnaar van de Dirigentenwedstrijd van het Wereld Muziek Concours. Deze wedstrijd werd gehouden op 10 juli 2013 onder auspiciën van de Bond van Orkestdirigenten. Tijdens deze wedstrijd nam Gasperin het op tegen twee andere dirigenten. Alle deelnemers dirigeerden de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Gasperin werd door juryvoorzitter Alex Schillings geroemd als “een ongeslepen diamant”.

De Italiaan Gasperin heeft gestudeerd aan de conservatoria te Mezzocorona Trento, Vicenza en Fermo (Italië). Tegenwoordig is hij woonachtig in Duitsland. Hij studeert op dit moment verder in Den Haag, aan het Koninklijk Conservatorium bij Jac van Steen in het vak orkestdirectie.

Jubal is erg verheugd dat het is gelukt Gasperin vast te leggen voor het repetitieweekend en ziet uit naar een inspirerende middag.

Meer informatie

Meer informatie over de vereniging is te vinden op de website www.jubalvarsseveld.nl, op YouTube via www.youtube.com/jubalvarsseveld of via Facebook op www.facebook.com/jubalvarsseveld.

 

 

–———————————————————————————————————————

 

Noot voor de pers: neem voor meer informatie contact op met Thera Lammers (secretaris) op telefoonnummer: (0315) 79 50 17 of e-mailadres: info@jubalvarsseveld.nl.

 

Tags :

Persberichten

Share This :