Persbericht: Jubal ‘geet vedan’ op muzikale wereldreis

Persberichten

Varsseveld – Op zaterdag 30 maart organiseert muziekvereniging Jubal een luchtig en toegankelijk concert onder de titel ‘Jubal geet vedan’.

Muziek uit alle werelddelen

De avond staat in het teken van een muzikale wereldreis. Tijdens het concert wordt toegankelijke muziek uit allerlei delen van de wereld gebracht. Dit loopt uiteen van bekende Engelse volksliedjes, naar bekende filmmuziek tot muziek die het leven van de Indianen in de Amazone vertolkt. Ook de aankleding van de concertzaal staat in het teken van de wereldreis. De naam van het concert is echter nuchter Achterhoeks: ‘Jubal geet vedan’.

Optredens van 3 orkesten

Tijdens de avond zijn er optredens van drie orkesten van Jubal. Voor de pauze treden het jeugdslagwerkensemble (JSE) en het B-orkest op, na de pauze sluit het A-orkest het concert af met vier nummers.

In het JSE wordt slagwerk in de breedste zin van het woord bespeeld, zowel ritmisch als melodisch slagwerk. Het ensemble staat onder leiding van Edwin Rosmulder. Het B-orkest is het grootste opleidingsorkest van de vereniging. Het orkest won vorig jaar het nationaal kampioenschap in Drachten. Het orkest staat al 25 jaar onder leiding van Gerjo Seesink.

Het A-orkest is het grote orkest van Jubal en telt zo’n 55 muzikanten. Het orkest komt al jaren op concoursen uit in de hoogste afdeling. Afgelopen najaar trad het A-orkest samen met het Varssevelds Mannenkoor op in Schouwburg Amphion voor maar liefst 775 bezoekers. Het A-orkest staat sinds 2000 onder leiding van Henk-Jan Heijnen.

Informatie en kaarten

Jubal denkt met de keuze voor dit thema een mooie avond uit te hebben voor iedereen. Het concert vindt plaats in de Grote Kerk te Varsseveld. Het concert begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het totale programma duurt naar verwachting zo’n anderhalf tot twee uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en kosten € 7,50. Donateurs van de vereniging hebben vrij toegang op vertoon van hun donateurskaart (max. 2 personen). Ook sponsoren hebben gratis toegang. Voor meer informatie over Jubal kijkt u op www.jubalvarsseveld.nl.


Neem voor meer informatie contact op met Judith Krajenbrink (secretaris) op telefoonnummer: (06) 10 49 19 93 of e-mailadres: info@jubalvarsseveld.nl.

 

Tags :

Persberichten

Share This :