Persbericht: Jubal biedt muzikanten de kans mee te spelen met uitdagend programma

Persberichten

Varsseveld – Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld biedt enthousiaste muzikanten de mogelijkheid om op projectbasis mee te spelen met het A-orkest van de vereniging tijdens de komende twee concerten. Een unieke kans om in korte tijd een uitdagend programma in te studeren en uit te voeren bij een andere vereniging.

Meespelen met 1e divisie orkest

Het A-orkest van Jubal heeft een heel bijzonder en ook uitdagend muzikaal programma voor de boeg (daarover hierna meer). Jubal wil enthousiaste muzikanten uit de regio de kans bieden mee te spelen bij het uitvoeren van dit bijzondere programma en daarbij tevens de kans bieden eens mee te spelen in een (ander) 1e divisie orkest (het hoogste amateurniveau op concoursen). Het aantal verenigingen dat op dit niveau muziek maakt is namelijk niet zo heel groot in de regio.

Unieke kans voor enthousiaste muzikanten

Deelnemers aan het project repeteren zes keer mee met het A-orkest en doen vervolgens mee aan de twee uitvoeringen op zaterdag 5 en zondag 6 april. "Een unieke kans om in korte tijd kennis te maken met nieuwe muziek, een andere vereniging en een zeer inspirerende dirigent", aldus voorzitter Mark Jansen. "We hopen zo tevens de drempel te verlagen voor muzikanten om eens binnen te stappen bij een repetitie".

Uitdagend programma

Op het programma van het A-orkest van Jubal staan de volgende prachtige, maar zeker ook uitdagende, werken:

  1. Hymn to the Sun with the Beat of the Mother Earth – Satoshi Yagisawa;
  2. Danzón No. 2 – Arturo Márquez;
  3. Danse Bacchanale – Cammille Saint Saen;
  4. On a Hymnsong – Philip Bliss (arr. David Holsinger).

Het Japanse symfonische werk Hymn to the Sun is, voor zover wij weten, nog nauwelijks in Nederland uitgevoerd. Het Mexicaanse Danzón No. 2 is wereldberoemd en wordt ook wel het 2e volkslied van Mexico genoemd. De Danse Bacchanale is een vrolijk, opzwepend symfonisch werk, afkomstig uit de 19e eeuwse opera Samson & Delilah. On a Hymnsong is een prachtig koraal, dat o.m. vaak te horen is bij de herdenking van gevallen Amerikaanse soldaten. 

Relevante data en tijden

Deelnemers aan het project repeteren vanaf 28 februari zes keer mee tijdens de repetities van het A-orkest. Deze repetities vinden plaats op vrijdagavond van 20.00-22.15 uur in het Borchuus te Varsseveld. Dat betreft dus repetities op 28-02, 07-03, 14-03, 21-03, 28-03 en 04-04. De twee concerten vinden plaats op zaterdagavond 5 april 2014 en zondagochtend/-middag 6 april 2014.

Voorwaarden voor deelname

Aangezien het een uitdagend programma is dat in korte tijd moet worden ingestudeerd, stelt Jubal wel enkele voorwaarden aan de deelnemers aan dit project. Deelnemers moeten minimaal het C-diploma hebben behaald, of door ervaring op een aantoonbaar vergelijkbaar niveau spelen. De deelnemers moeten zelf een kwalitatief goed instrument meebrengen. Verder wordt verwacht dat de deelnemende muzikanten in principe alle zes repetities en de twee concerten aanwezig zijn. Uiteraard is in overleg wel enige coulance hierbij mogelijk.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden is mogelijk door het aanmeldingsformulier op de website in te vullen (www.jubalvarsseveld.nl). Dit kan tot 14 februari 2014. Een voorselectie door onze dirigent maakt deel uit van de procedure. Dat betekent dat aanmelding niet automatisch wil zeggen dat deelname ook gegarandeerd is (o.m. om een goede balans in het orkest te kunnen waarborgen). Op de website is ook meer informatie te vinden over de muziekvereniging. Neem voor vragen contact op met secretaris Thera Lammers ( info@jubalvarsseveld.nl).

Tags :

Persberichten

Share This :