Persbericht: investeren in jeugd & cultuur met soep van Jubal

Persberichten

Varsseveld – Op zaterdag 31 januari 2015 houdt muziekvereniging Jubal voor de 23ekeer haar jaarlijkse soepactie. Leden en vrijwilligers gaan van deur tot deur met diepgevroren soepen en met rookworst. De opbrengst van de actie wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten voor de vele jeugdleden.

Jongste deelnemer is 7 jaar, oudste is 84 jaar oud

Jong en oud doen mee aan de actie”, aldus bestuurslid Ilse Krajenbrink. “De jongste verkoopster is nog maar 7 jaar oud. Ze heet Suze en doet voor het eerst mee. Dien Hoftijzer is met 84 jaar de oudste deelnemer aan de actie.”. De vereniging gaat in totaal op pad met maar liefst 32 teams van verkopers. “Het is fantastisch dat zoveel leden en vrijwilligers samen op pad gaan om de vereniging te ondersteunen”, aldus voorzitter Mark Jansen.

Diepgevroren, dus lang houdbaar

De teams komen in Varsseveld, Heelweg, Sinderen en Westendorp langs met twee soorten soep en met rookworst. Er kan gekozen worden uit erwtensoep en Chinese tomatensoep. De soep wordt diepgevroren verkocht in bakken van 1 liter. Hierdoor is de soep zowel geschikt voor directe consumptie (na ontdooien) als voor langer bewaren. In de vriezer is de soep houdbaar tot wel 18 maanden na aankoop (-18°C).

Investeren in instrumenten voor de jeugd

De opbrengst van de soepactie wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe instrumenten door de muziekvereniging. “Ongeveer de helft van de 110 leden van Jubal is jonger dan 25 jaar”, aldus voorzitter Mark Jansen. “Al die jeugdleden moeten worden voorzien van kwalitatief goede instrumenten.”. Jan Klanderman, bestuurslid instrumenten, vervolgt: “Goede instrumenten zijn kostbaar. De investering bedraagt ongeveer 2.500 euro per lid. Dat is een bedrag dat met contributie alleen niet is op te brengen. Door soep te kopen kunnen mensen onze vereniging hierin ondersteunen.”.

Al sinds 1993

De soepactie van Jubal mag met recht een traditie genoemd worden. De actie werd namelijk voor het eerst gehouden in 1993. De actie vindt dit jaar dus alweer voor de 23ekeer plaats. Het begon met de verkoop van alleen erwtensoep (“snertactie”). In 2000 werd een tweede soep geïntroduceerd en sinds 2007 worden ook rookworsten verkocht. Alle verkochte goederen zijn al die jaren geleverd door Helmink diepvries & versmarkt (Jansen Versproducten).

Verkoop start om 09.00 uur

De actie start om 9.00 uur voor het buitengebied en rond 10.00 uur begint de verkoop voor het centrum van Varsseveld. De laatste verkopers zullen waarschijnlijk rond 14.00 uur klaar zijn met de verkoop. Wie de verkopers van Jubal heeft gemist kan ook tot 13.30 uur terecht bij het kraampje aan de achterzijde van het Borchuus (Kerkplein 3) of bij Den Es (Oranjestraat 30).

Speciale aanbieding met 15% korting

De soep kost € 4,50 per liter. Rookworsten worden verkocht voor € 2,50 per stuk. Jubal beveelt echter iedereen de speciale aanbieding aan: twee liter soep naar keuze en een rookworst voor slechts een tientje. Dat is maar liefst 15% korting.

Meer informatie en bestellingen vooraf

Neem voor meer informatie over de soepactie, of het vooraf bestellen van soep, contact op met Ilse Krajenbrink: (06) 21 43 78 82 / ilse@jubalvarsseveld.nl. Voor meer informatie over de vereniging wordt verwezen naar de website: www.jubalvarsseveld.nl.

Tags :

Persberichten

Share This :