Persbericht: investeren in cultuur & jeugd met soep van Jubal

Persberichten

Varsseveld – Op zaterdag 25 januari 2014 houdt muziekvereniging Jubal voor de 21e keer haar jaarlijkse soepactie. Leden en vrijwilligers gaan van deur tot deur met diepgevroren soepen en met rookworst. De opbrengst van de actie wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten voor de vele jeugdleden.

Nieuw: Chinese tomatensoep

Meer dan 30 teams bestaande uit leden en vrijwilligers van Jubal gaan van deur tot deur in Varsseveld, Heelweg, Sinderen en Westendorp. Zij komen langs met twee soorten soep en met rookworst. Net als andere jaren is één van de twee soepen de erwtensoep (“snert”). Nieuw dit jaar is de Chinese tomatensoep. Deze vervangt de tomatengroentesoep die andere jaren is verkocht.

Diepgevroren, dus lang houdbaar

De soep wordt diepgevroren verkocht in bakken van 1 liter. Hierdoor is de soep zowel geschikt voor directe consumptie (na ontdooien) als voor langer bewaren. In de vriezer is de soep houdbaar tot wel 18 maanden na aankoop (-18°C). Ideaal wanneer u een keer weinig tijd heeft om te koken.

Al sinds 1993

De soepactie van Jubal mag met recht een traditie genoemd worden. De actie werd namelijk voor het eerst gehouden in 1993. De actie vindt dit jaar dus alweer voor de 21e keer plaats. De eerste jaren werd alleen erwtensoep verkocht (onder de naam “snertactie”). In het jaar 2000 werd een tweede soep aan het assortiment toegevoegd, namelijk de groentetomatensoep. Sinds 2007 worden ook rookworsten verkocht. De groentetomatensoep is dit jaar vervangen door Chinese tomatensoep. De soep is al die jaren geleverd door Helmink diepvries & versmarkt (Jansen Versproducten).

Investeren in instrumenten voor de jeugd

De opbrengst van de soepactie wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe instrumenten door de muziekvereniging. Jubal kent een forse groei van het aantal jeugdleden (45% van de vereniging is jonger dan 18 jaar). Deze jeugdleden moeten allemaal voorzien worden van goede instrumenten. Kwalitatief goede instrumenten zijn echter zeer prijzig: een investering van gemiddeld 2.500 euro per lid. Dit kan uiteraard niet alleen met eigen middelen worden gefinancierd. De soepactie is een goede gelegenheid Jubal hierin te ondersteunen.

Verkoop start om 09.00 uur

De actie start om 9.00 uur voor het buitengebied en rond 10.00 uur begint de verkoop voor het centrum van Varsseveld. U kunt tot ongeveer 14.00 uur leden van Jubal bij u aan de deur verwachten. Wie de verkopers van Jubal heeft gemist kan ook tot 15.00 uur bij Den Es terecht om soep of worst te kopen, of om een vrijwillige gift te doen (Oranjestraat 30 te Varsseveld).

Speciale aanbieding met 15% korting

De soep kost € 4,50 per liter. Rookworsten worden verkocht voor € 2,50 per stuk. Jubal beveelt echter iedereen de speciale aanbieding aan: twee liter soep naar keuze en een rookworst voor slechts een tientje. Dat is maar liefst 15% korting.

Meer informatie en bestellingen vooraf

Neem voor meer informatie over de soepactie, of het vooraf bestellen van soep, contact op met Ilse Krajenbrink: (06) 21 43 78 82 / ilse@jubalvarsseveld.nl. Voor meer informatie over de vereniging wordt verwezen naar de website: www.jubalvarsseveld.nl.

Tags :

Persberichten

Share This :