Persbericht: Halloweenconcert in stijl door Jubal

Persberichten

Varsseveld – Op vrijdag 31 oktober (Halloweenavond) organiseert Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld een concert rondom het thema “Halloween”. Niet alleen de muziek, maar ook de aankleding zal in de sfeer van het thema zijn.

Optredens door twee orkesten

Tijdens het concert wordt opgetreden door het B-orkest en het A-orkest van Jubal. Het B-orkest is één van de vier opleidingsorkesten van de vereniging. “Na het mini-C-orkest en het C-orkest komen de leerlingen bij mij in het B-orkest”, aldus dirigent Gerjo Seesink. In dit orkest spelen de jeugdleden voordat ze doorstromen naar het A-orkest. Dit orkest staat al meer dan 20 jaar onder leiding van Gerjo Seesink.

Het A-orkest is het grootste orkest van de vereniging. Dit orkest maakt muziek op een hoog muzikaal niveau (1e divisie) en staat bekend om het veelzijdige en brede repertoire. Het orkest staat sinds 2000 onder leiding van dirigent Henk-Jan Heijnen.

Programma in stijl

Het programma van beide orkesten is speciaal aangepast op het thema Halloween. Zo spelen de jeugdleden van het B-orkest het werk “Things That Go Bump In The Night” van componist Jay Bocook. Deze medley met fragmenten uit o.m. Psycho en Jaws wordt door de uitgever omschreven als een “griezelig en sinister brouwsel dat ieder publiek zal verrassen, zeker op een donkere vrijdagavond”. Verder voert het orkest “Thriller” van Michael Jackson uit. Dit wereldberoemde nummer met bijbehorende videoclip uit 1983 verbeeldt een spannende droom waarin o.m. zombies en weerwolven voorkomen.

Bij het A-orkest staat onder meer "Allerseelen" van Richard Strauss op het programma. Dit is één van de meest bekende liederen van Richard Strauss en gaat over de dag waarop de overledenen traditioneel worden herdacht. Oorspronkelijk is het werk geschreven voor zang en piano; Jubal voert een orkestbewerking uit van de arrangeur Frederick Fennell. Ook voert het A-orkest de “Danse macabre” van de componist Camille Saint-Saëns uit. Dit opzwepende maar toch macabere werk verbeeldt hoe een begraafplaats 's nachts tot leven komt.

Aankleding in stijl

Niet alleen de muziek is in het thema, ook aan de aankleding is gedacht. “We willen de bezoekers tijdens het concert een complete 'Halloween beleving' geven”, aldus voorzitter Mark Jansen. Dit uit zich bijvoorbeeld in de aankleding van de kerk, maar ook in de drankjes die bij de ontvangst worden geserveerd en de opbouw van het programma.

Ook de bezoekers kunnen bijdragen aan deze Halloween-beleving. Iedereen die in stijl verkleed naar het concert komt mag namelijk gratis naar binnen. “Wat die stijl precies inhoudt laten we graag aan de creativiteit van de bezoekers over”, aldus Jansen. “Je kunt in ieder geval denken aan outfits die Amerikaanse kinderen aan hebben bij het snoep ophalen bij Halloween. Op Internet vind je hierover allerlei leuks. Maar we laten ons graag tijdens de avond verrassen. “. Jubal hoopt zo niet alleen muzikaal, maar ook qua sfeer en uitstraling voor iedereen een leuke avond te organiseren.

Overige informatie

Het concert begin om 20.15 uur en vindt plaats in de Grote Kerk te Varsseveld. Beide orkesten voeren vier werken uit, tussendoor is een pauze. De verwachting is dat het programma rond 22.00 uur is afgelopen. De toegang bedraagt 7,50 euro per persoon. Meer informatie is te vinden op de website www.jubalvarsseveld.nl.


Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Thera Lammers (secretaris) op telefoonnummer: (0315) 79 50 17 of e-mailadres: info@jubalvarsseveld.nl.

Tags :

Persberichten

Share This :