Persbericht: 29e soepactie Jubal vanwege corona opnieuw volledig via voorverkoop

Persberichten

Varsseveld – Al sinds 1993 organiseert muziekvereniging Jubal in januari haar soepactie: van deur tot deur met soep en worst. Even leek de actie weer oud vertrouwd gedaan te kunnen worden, maar corona stond daar toch aan in de weg. Net als vorig jaar vindt de actie met voorverkoop plaats. De soep kan worden afgehaald in een heuse drive-thru. 

Andere jaren zo’n 2.000 liter soep

Al sinds 1993 gaan we tijdens de soepactie van deur tot deur in Varsseveld, Heelweg, Sinderen en Westendorp.”, legt bestuurslid Martine Lubbers uit. “Verdeeld over ruim 30 teams verkopen we normaalgesproken ongeveer 2.000 liter soep en honderden rookworsten.”.

Succes van vorig jaar op herhaling 

De soepactie is belangrijk voor de vereniging. Corona leek vorig jaar roet in het eten te gooien, maar de vereniging bedacht een succesvol alternatief met volledige voorverkoop. Op de dag van de soepactie kon de soep worden afgehaald in de drive-thru in het centrum. Het was vorig jaar een groot succes”, vervolgt commissielid Mandy Bruggink. “We hebben toen bijna duizend liter soep verkocht. Een prachtig resultaat. Via de site is een leuke videoreportage van toen terug te zien.”

Voorverkoop met deadline

Ook dit jaar maakt corona dat de vereniging niet van deur tot deur kan gaan. De werkwijze van vorig jaar gaat dus op herhaling.

De bestelling kan worden geplaatst in de soepshop: www.jubalvarsseveld.nl/soepshop. Ook kan er worden gebeld (tussen 18 en 20u) of geappt met Martine Lubbers: 06 10 59 50 83. Verder kan een bestelformulier door de bus worden gedaan op Roggestraat 12.

Bestellen kan tot 31 december 2021. “Die deadline is er omdat er tijd nodig is de soep vers te maken en in te vriezen”, legt Martine Lubbers uit. “We vragen het publiek dus een paar weken vooruit te denken. We hopen dat dit lukt en dat de achterban net zo trouw als anders bestelt”.

Bezorging en drive-thru op 29 januari 2022

De soepactie is op zaterdag 29 januari 2022. De klant kan zelf kiezen of de bestelling die dag wordt thuisbezorgd, of wordt afgehaald in de speciaal daarvoor aangelegde soep-drive-thru.”Vorig jaar was de drive-thru voor velen een belevenis op zich.”, vertelt Lubbers. “Hopelijk smaakt dat ook dit jaar naar meer.

Verras een vriend

Net als vorig jaar kan een persoonlijke boodschap bij de bestelling worden gevoegd. “In deze rare coronatijden zijn veel mensen eenzaam, of verdienen een hart onder de riem.”, legt Mandy Bruggink uit. “Wij bieden daarom de optie om de bestelling bij iemand anders te laten bezorgen, met daarbij een persoonlijke boodschap”. Twee vliegen in één klap dus: steun voor de ontvanger en voor de vereniging.

Geld ophalen voor jeugdleden

Jubal hoopt met de actie geld op te halen voor haar jeugdopleiding. Jubal is de grootste muziekvereniging van de gemeente met de meeste jeugd. Er moet dan ook voortdurend worden geïnvesteerd. Met name instrumenten zijn zeer prijzig.

Speciale aanbieding

De soep kost € 5,00 per liter, de rookworst € 2,50 per stuk. De aanbieding is twee liter soep naar keuze en een rookworst voor slechts twaalf euro.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vereniging wordt verwezen naar de website: www.jubalvarsseveld.nl.

 

Tags :

Persberichten

Share This :