Persbericht: 12 uur lang muziek en vermaak in centrum Varsseveld

Persberichten

Varsseveld – Op zaterdag 5 juli organiseert muziekvereniging Jubal in het centrum van Varsseveld een muziekmarathon. Van tien uur 's morgens tot tien uur 's avonds is er van alles te doen rond het centrale thema “muziek”. Het belooft een afwisselende dag te worden.

Veel optredens door muzikanten
In en rond het Borchuus zullen op diverse podia meer dan 25 verschillende optredens plaatsvinden. Het programma wordt geopend met een concert van het A-orkest, het B-orkest en de Malletband. De rest van de ochtend en middag staan grotendeels in het teken van de jeugd van Jubal. Zo zijn er optredens van de vier verschillende opleidingsorkesten van de vereniging. Ook treden diverse leerlingen alleen of in groepjes op. Naast deze optredens zijn er ook optredens te horen van onder meer speciaal voor deze dag gevormde coverband, de slagwerkgroep “Lood um old iezer” en diverse koper- en houtensembles. De dag wordt afgesloten met een spectaculair slotconcert.

Veel te doen voor het publiek
Tijdens de muziekmarathon is er voor het publiek, behalve luisteren en kijken naar de optredens, ook veel te doen.

Zo worden er workshops gegeven op verschillende instrumenten door de docenten van Jubal. “Jubal wil zo iedereen in staat stellen een instrument uit te proberen”, aldus koperdocent Gerjo Seesink. “Een leuke en laagdrempelige kans om eens te ervaren hoe leuk muziek maken is, of om een oude hobby weer nieuw leven in te blazen.”.

Ook kan worden meegedaan aan diverse wedstrijden, zoals die van het produceren van de hardste en/of de langste toon. Voor de kinderen is er een overdekte kidscorner met allerlei leuke spelletjes en schmink. Buiten staat een groot springkussen klaar.

Tijdens het afsluitende avondconcert stelt dirigent Henk-Jan Heijnen, bij wijze hoge uitzondering, eenmalig zijn dirigeerstokje ter beschikking aan een ieder die wel eens een orkest wil leiden. De deelnemers mogen het A-orkest dirigeren en strijden daarbij om de titel “Maestro van Varsseveld”.

Veel jeugd om in te investeren
Jubal hoopt met de muziekmarathon naast een leuke dag, ook wat geld op te halen. De opbrengst van de muziekmarathon is bedoeld voor de jeugd van Jubal. Bijna de helft van de vereniging is jonger dan 18. Al deze jeugdleden moeten voorzien worden van goede instrumenten en deze zijn duur. Ook het in stand houden van de vele opleidingsorkesten is een kostbare aangelegenheid. “We willen blijven investeren in onze jeugd”, aldus voorzitter Mark Jansen. “Dit doen we door de jeugdleden te voorzien van goede instrumenten en hen al na enkele muzieklessen te laten meespelen één van de vier opleidingsorkesten. Iedere euro die het publiek daaraan wil bijdragen is meer dan welkom”.

Meer informatie
De muziekmarathon vindt plaats op 5 juli 2014 van 10.00 – 22.00 uur in en rond het Borchuus (Kerkplein) in Varsseveld. Het volledige programma van de dag, alsmede de mogelijkheid tot aanmelden voor de muzieklessen en voor deelname aan Maestro, is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl/muziekmarathon.


Noot voor de pers: op de website staat meer achtergrondinformatie voor de pers (zoals foto's en het logo in hoge resolutie). Neem voor meer informatie contact op met Roel Arentsen (voorzitter muziekmarathoncommissie) op 06 20 01 25 60 / roel@jubalvarsseveld.nl of met Mark Jansen (voorzitter Jubal) op 06 48 35 10 42 / voorzitter@jubalvarsseveld.nl.

Tags :

Persberichten

Share This :