Openbaar muziekexamen Jochem Seesink bij Jubal Varsseveld

Persberichten

De 19e jarige Jochem Seesink geeft op vrijdag 18 februari een openbaar examenconcert. Hij wordt daarbij deels begeleid door het A-orkest van muziekvereniging Jubal uit Varsseveld. Hij hoopt daarmee zijn D-diploma op euphonium te behalen.

Gevarieerd programma

Het programma van de avond is zeer gevarieerd. Jochem voert één werk geheel solo op euphonium uit, één werk onder pianobegeleiding, één werk met een tuba-quintet en twee werken onder orkestbegeleiding. De pianist is Hans-Erik Dijkstra. Bij het orkestwerk Benedictus van Karl Jenkins is, naast de examenkandidaat als solist, een tweede solist in de persoon van zangeres Machteld Heijnen. Muziek in allerlei stijlen en uitvoeringen dus.

Organisatie door leerling zelf, beoordeling op de avond zelf

Het examenconcert is een zogenaamd ‘recital’ examen. Dat betekent dat het hele programma door de kandidaat zelf is samengesteld. Ook de organisatie van het concert is in handen van Jochem zelf. Een hele klus dus, naast de voorbereiding op het examen zelf.

Het muzikale spel van Jochem wordt ter plekke beoordeeld door de aanwezige examinatoren. Na afloop van de uitvoering zullen zij zich terugtrekken voor kort beraad. Direct daarna wordt bekend gemaakt of het examen met succes is afgelegd en of het diploma is behaald.

Hoogste amateurniveau

Het D-diploma is het hoogste amateurniveau en is een belangrijke opstap voor toegang tot het conservatorium. “We zijn erg trots op Jochem”, aldus voorzitter Mark Jansen, “en ons opleidingsprogramma dat dit mogelijk maakt”. Jochem is al sinds 2009 lid van Jubal en volgt sindsdien muziekles. Zijn docent Gerjo Seesink, die tevens zijn vader is, is al meer dan 25 jaar als docent aan de vereniging verbonden.

Volledige programma in detail

Het volledige programma bestaat uit de volgende werken:

  • Solo: Mazurka – Nicholas Falcone
  • Onder pianobegeleiding: Party Piece – Philip Sparke (pianist: Hans-Erik Dijkstra)
  • Met Tubaquintet: The Times
  • Onder begeleiding van het A-orkest:
    • Benedictus – Karl Jenkins, met solozang door Machteld Heijnen
    • Scaramouche – Philip Sparke

 Tijd en locatie

 Het concert vindt plaats op vrijdag 18 februari 2022 in de Grote Kerk te Varsseveld en begint om 20.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie over het concert en de muziekvereniging is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl.


 

Noot voor de pers: neem voor meer informatie contact op met secretaris Christel Wevers (06 50 97 64 58 / info@jubalvarsseveld.nl).

 

 

 

Tags :

Persberichten

Share This :